Najnovije

VUČIĆ NAJAVIO: Boris DŽonson dolazi u Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveren je da će novi britanski premijer Boris DŽonson doći u posetu Srbiji.

Boris DŽonson (Foto: Jutjub)

Vučić kaže da će našu zemlju naredne godine posetiti predsednici Kine i Rusije, Si Đinping i Vladimir Putin, kao i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Vučić je u emisiji "Stav" na TV O2, primetio da će Evropska unije naredne godine biti potpuno "okupirana" Bregzitom, a da je na Srbiji da nastavi svoj evropski put, da budemo još vredniji i marljiviji, a da sa Velikom Britanijom što pre napravimo odličan bilateralni dogovor, na političkom i ekonomskom polju.

- Da DŽonsona dovedemo što pre u Srbiju i da napravimo od Britanije prijatelja Srbije - rekao je Vučić.

Na konstataciju da je lično prijatelj sa DŽonsonom, te pitanje koliko je realno da britanski premijer dođe u Srbiju, Vučić je odgovorio:

- Uveren sam da je realno. I američki predsednik i britanski premijer 40 godina nisu bili u Srbiji. Ne mogu da garantujem, ali gotovo sam uveren da ću uspeti da zamolim DŽonsona da dođe u Srbiju  - dodao je Vučić.

Predsednik je konstatovao da je "Srbija danas poštovanija u svetu nego ranije", što će, ukazuje, mnogi pokušati da ruše - i spolja i iznutra.

Vučić je dodao da će sledeće godine otići u posetu Kini, kao i da će kineski predsednik Si Đinping doći u Srbiju, kao i da će ruski predsednik Vladimir Putin doći u Srbiju sledeće godine.

- Garantujem da će nemačka kancelarka Angela Merkel doći u Srbiju sledeće godine, pored toga što ćemo se videti u Berlinu - najavio je Vučić i podsetio da je letos u Srbiji bio i francuski predsednik sa kojim će, siguran je, imati intenzivnu komunikaciju.

Podsetio je da su u proteklom periodu Srbiju posetili japanski premijer Abe Šinzo, predsednik Izraela, predsednici nekoliko značajnih afričkih zemalja, premijer Italije, Belgije, Luksemburga, Belorusije, Jermenije, Kazahstana...

- Uspeli smo nešto što mnogo decenija nismo uspevali, dolaze nam predstavnici zemalja iz kojih ljudi po 30-40 godina nisu dolazili. Iz toga se vidi da Srbija sada uživa poštovanje u svetu, što nismo mogli dok su nam u pojedinim stranim ambasadama odlučivali o sudbini naše zemlje - primetio je on.

Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA