Najnovije

DRAMA MEĐU ŠIPTARIMA! NIKAKO DA SE FORMIRA VLADA! Evo šta je o tome rekao Kurti!

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti, izjavio je večeras da će Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova (DSK) postići koalicioni dogovor i da će Kosovo imati novu vladu, javlja Gazeta Ekspres.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Kurti je na proslavi Badnje večeri u katedrali "Majke Tereze" u Prištini govorio o pregovorima za stvaranje nove vlade sa DSK.

"Zahvaljujem don LJušu Đerđiju na željama da što pre okončamo pregovore sa DSK i sastavimo novu vladu, kao što su to i tražili građani na poslednjim izborima. Mi smo pri kraju pregovora sa našim koalicionim partnerom, međutim, imamo prepreku. Ona nije ni prevelika ni premala, ali uz najbolje želje don Đerđija i molitve svih, kao i zajedničkim radom, verujem da ćemo uspeti da ostvarimo koaliciju", poručio je Kurti iz katedrale "Majke Tereze".

Takođe, poručio je da će objaviti javno kada bude postignut sporazum sa DSK.

Na prijemu koji je organizovala Biskupija Kosova, među prisutnima su bili i predsednik Kosova Hašim Tači i vršilac dužnosti premijera Kosova, Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je rekao da ovaj praznik treba obeležavati, baš kao što i Albanci imaju tradiciju da se takvi praznici obeleže, ujedinjeno. 

"Čestitam Božić, budimo zajedno i da slavimo zajedno, kao Albanci. Bolje je biti zajedno i srećni kao što je i albanska tradicija. Hajde da zajedno proslavimo slave, Božić i Bajram", rekao je Haradinaj.

Tamo je viđen uz predsednika Kosova, Hašima Tačija, sa kojim je razgovarao tokom ceremonije.

Aca Lukas odbrusio Trifunoviću! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA