Najnovije

Egipat se sprema za učešće na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu!

Pripreme za učešće Egipta, zemlje partnera, na 42. Međunarodnom sajmu turizma 2020. godine

Foto-Promo

Ambasador Egipta u Srbiji, Amr Alguvejli, sastao se sa državnim sekretarom za turizam pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslavom Kneževićem, gde su razgovarali o prvom učešću Egipta kao zemlje partner 42. Međunarodnog sajma turizma, koji će se održati u periodu od 20. do 23. februara 2020. godine. Ovo je ujedno i najveći Sajam turizma u jugoistočnoj Evropi.


    Alguvejli je napomenuo da se sastanak, takođe, fokusirao i na mogućnost jačanja turizma ka Egiptu, koji je postao jedan od najtraženijih turističkih destinacija za turiste iz Srbije. Pored posete primorskih delova Egipta, za koje je 90% turista iz Srbije zainteresovano, sada bi se mogla uključiti i poseta mnogobrojnih kulturnih destinacija, zahvaljujući uspostavljanju direktnog leta za Kairo, ovog leta, nakon 15 godina. 


    Ambasador Egipta je dodao da je na sastanku razmatrana mogućnost proširenja aktivnosti koje bi, pored učešća Egipta na Sajmu turizma, uključivale sastanke visokih zvaničnika radi pokretanja Memoranduma o saradnji u oblasti turizma, koji je potpisan između dve zemlje 2010. godine. Ovo bi podrazumevalo jačanje saradnja u oblasti rečnog turizma i plutajućih hotela, kao i značaj istraživanja mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti civilnog vazduhoplovstva, koje bi doprinelo povećanju broja putnika u poslednje dve godine.


    Alguvejli je napomenuo da je državni sekretar za turizam izrazio želju da Srbija postane turistička destinacija koja bi turistima iz Egipta mogla ponuditi najpoznatije ski centre i zimska odmarališta, kao i posete najpoznatijim banjama Srbije. On je napomenuo i važnost olakšavanja procedure za dobijanje viza za Srbiju turistima iz Egipta, koja bi se mogla uspostaviti kroz organizaciju i garanciju turističkih agencija.

Izvor:Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA