Najnovije

Više od milijarde sa zdravstva preusmereno Putevima Srbije!

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se ukupno 1,7 milijardi dinara prebacuje sa podrške Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i servisiranja spoljnog duga Javnom preduzeću "Putevi Srbije”.

Vučić na otvaranju autoputa (Foto: Jutjub)

Kako se navodi u rešenju Vlade Srbije, koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, umesto za podršku RFZO iz budžeta za 2019. prebacuje se "Putevima Srbije” 1,4 milijardi dinara.

Još 300 miliona dinara prenosi se sa servisiranja spoljnog javnog duga, odnosno otplatu stranih kamata, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Ova sredstva "raspoređuju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih Javnom preduzeću ‘Putevi Srbije’ za održavanje mreže državnih puteva I i II reda, kao i za obaveze iz člana 70. Zakona o putevima”.

Ovo nije prvi put da Vlada Srbije preusmerava sredstva sa RFZO – ove godine je odlučila da se 60 miliona dinara, koliko je bilo namenjeno Fondu, potroši na međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje „Srbija stvara".

Vlada je takođe izdašno pomagala i JP "Koridori Srbije”, sa 500 miliona dinara u novembru, 300 miliona dinara u oktobru i dve milijarde dinara u septembru.

Pročitajte OVDE   kakva je to katastrofa u najavi.

Izvor: Nova ekonomija

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA