Najnovije

ŠEŠELJ UZDRMAO SRBIJU: Bojkotovaćemo izbore ako...

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da ta stranka nije zadovoljna izbornim uslovima zato što se "nekim sredstvima mimo zakona" menja izborna volja građana.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

On je, gostujući na RTS-u, rekao da bi uslovi trebalo da budu striktno ravnopravni, u smislu medijskog predstavljanja stranaka.

"Najveća stranka ima najviše novca - najviše od države i sponzora, ona može da zakupi najviše prostora u svim medijima. Stranke koje nisu tako jake, mi još nismo tako jaki, uglavnom moraju da štede ono malo novca od države. Sponzori se pojave ako postanemo vladajuća stranka", rekao je Šešelj.

On je dodao da je SRS 4. maja odlučila da će izaći na naredne parlamentarne izbore, ali nije isključio mogućnost bojkota ukoliko se stvore "najnepovoljnije okolnosti".

"Meni su date odrešene ruke, ako okolnosti budu nepodnošljive, da ne idemo. Naprimer, ako vladajuća stranka bude forsirala mnogo malih stranaka tako što bi im sakupljala potpise da napune listić. To nas ugrožava, jer dovodi do cepanja biračkog tela i to deluje loše na sve opozicione stranke, a dobro je samo za vladajuću", rekao je Šešelj.

Dodaje da bi "elektronski mediji s nacionalnom frenkvencijom trebalo da odrede određen broj termina za emitovanje spotova" i istakao da Srbiji na televiziji nedostaju sučeljavanja i okrugli stolovi "kakvih je bilo na RTS-u".

"Devedesete godine se svaka stranka predstavljala sat vremena, bilo je okruglih stolova. Hoće li gledalac da gleda to ili ne... svakako im treba to priuštiti. Nije niko prisiljen da gleda što ne voli, ali je važno kad možete da polemišete, da se raspravljate", rekao je Šešelj.

Govoreći o pitanju Kosova i Metohije, Šešelj ističe da bi SRS, kad bi bio na vlasti, išao na pregovore s Prištinom ako bi bile ukinute takse.

Kada je reč o potencijalnim koalicijama, predsednik Srpske radikalne stranke rekao je da "nikad ne bi ušao u koaliciju s prozapadnim i proameričkim strankama".

Upitan da prokomentariše odnos sa predsednikom Srbije i liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem, Šešelj je kazao da je njihov poslednji susret bio hladan "poput susreta dva pingvina na Južnom polu".

Srbija hitno da interveniše i zaštiti srpski narod u Crnoj Gori! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA