Najnovije

PRINC FILIP STAO U ODBRANU SRBA: Ponosan sam na naš narod i sveštenike! Sa tugom gledam događaje u Crnoj Gori!

Sa velikom tugom pratim aktuelna dešavanja u našoj bratskoj Crnoj Gori. Veoma sam razočaran odnosom državnih zvaničnika Crne Gore prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i našem narodu, napisao je na svojoj fejsbuk stranici princ Filip Karađorđević.

Princ Filip Karađorđević (Foto: Jutjub)

Prebijanje Vladike Metodija i vernika koji na miran i demokratski način izražavaju svoje neslaganje sa predlogom zakona o slobodi veroispovesti je u najmanju ruku sramno za jedno civilizovano i demokratsko društvo kakva bi Crna Gora morala biti, istakao je.

On je kazao da je nedopustivo je ćutati i nereagovati na ovakvu nepravdu i bezumlje koje se dešava u 21. veku u sred Evrope. Ovakvi potezi koji izazivaju deobe i bratomržnju ne mogu biti na korist ni jednoj državi, ni jednom narodu, pa ni samoj Evropi.

Sa velikom tugom pratim aktuelna dešavanja u našoj bratskoj Crnoj Gori. Veoma sam razočaran odnosom državnih zvaničnika...

Posted by Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević on Friday, December 27, 2019

Ponosan nam na naše Episkope, sveštenstvo i narod u Crnoj Gori koji uprkos ovako bolnim i besmislenim napadima naše braće u Crnoj Gori i uprkos kršenju njihovih osnovnih ljudskih i građanskih prava, časno i dostojanstveno svedoče i bore se za istinu, pravdu i Crkvu Božiju, kazao je.

Nadam se da će kod naše crnogorske braće preovladati razum i molim ih u svoje ime, da ne dele narod i ne šire mržnju jer to ne služi na čast i ne priliči junačkoj i čestitoj Crnoj Gori i svim građanima koji u njoj žive, zaključio je princ Filip.

Srbija odbila izručenje Osmanovića Bosni i Hercegovini! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA