Najnovije

HEMIJSKO ORUŽJE-IZGOVOR ILI ZLOČIN! Isplivali retki snimci! Da li Zapad ovo koristio kao opravdanje za napade u Siriji (VIDEO)

Novi video koji je Ruptli objavio u nedelju pokazuje lokaciju hemijskog oružja unutar grada Doume.

Hemijsko oružje (Foto: Jutjub)

Ovo se trenutno nalazi u središtu navoda zviždača Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV).

Dana 7. aprila 2018. militanti na tom području tvrdili su da je sirijska vlada izvršila smrtonosni hemijski napad u Doumi. Navode o upotrebi hemijskog oružja od strane sirijske vlade naveli su Britaniju, Francusku i Sjedinjene Države pa su bombardovali ciljeve za koje su naveli da se koriste kao skladišta hemijskog oružja.

Snimci se prikazuju unutar klinike na kojoj su zbrinute žrtve navodnog napada i razni delovi grada usled bitke kao i saobraćaj na njegovim ulicama.

Ruski izaslanik pri OPCV izjavio je u julu 2019. da je „u Doumi provokacija bila temeljno orkestrirana i sprovedena“, u skladu sa ruskim i sirijskim navodima da je napad organizovan da opravda zapadnu vojnu intervenciju.

Sirija i Rusija tvrde da je martovski izveštaj OPCV-a uređen kako bi se dokazi o napadu činili konačnijim i opravdavali zapadne raketne udare.

Propuštene poruke e-pošte od dva naučnika zaposlena u OPCV pojavile su se od incidenta kako bi ukazivale da je organizacija pogrešno predstavila činjenice i pojednostavila zaključke u svom završnom izveštaju, objavljenom u martu 2019., o navodnoj upotrebi hemijskog oružja u gradu blizu Damaska u aprilu 2018. godine.

Generalni direktor OPCV-a Fernando Arias branio je, međutim, izveštaj nazivajući svoje zaključke „nezavisnim i profesionalnim“.

Pentagon izdvaja milijardu dolara za hipersoničnu raketu! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA