Najnovije

SRBIJA ZAKONOM DISKRIMINIŠE RUSE: Evo šta nije dozvoljeno državljanima RF kod nas!

Republika Srbija vodi različitu politiku prema različitim zemljama. Da li je ona pravedna prema svima? Srbiju posećuje veliki broj turista, a većini njih nisu potrebne vize za boravak u njoj. Postavlja se pitanje koliko ljudi bez vize mogu da borave na teritoriji Srbije.

Srbi i Rusi (Foto: mil.ru)

Zvanično, državljani zemalja EU, Velike Britanije, SAD i Ukrajine u Srbiji bez vize u mogu da borave 90 dana, dok državljani Ruske Federacije i Belorusije mogu da se zadrže kod nas do 30 dana.

Vlasti u Srbiji moraju da zaustave nepravednu diskriminaciju Rusa i izjednače njihova prava sa građanima Evropske unije, napisao je predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić u svom obraćanju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pred posetu, prenosi ruska agencija Ridus.

Obraćanje Ruske stranke predsedniku Srbije (Foto: Ruska stranka)

„Ruska stranka u Srbiji smatra da je potrebno obezbediti da ruski državljani koji su stigli u Srbiju mogu da produže bezvizni režim do tri meseca na isti način kao i građanima Evropske Unije.

Ruska stranka poziva predsednike Rusije i Srbije da isprave ovu nepravdu tokom predstojećeg sastanka “, navedeno je u dokumentu.

Šta je Lukašenko uradio kada je ugledao Šešelja, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA