Najnovije

GRADSKA VLAST REŠILA DA STANE NA PUT NAJSIROMAŠNIJIMA: Evo koja je nebuloza smišljena, a već je u primeni!

Stanari NJegoševe ulice na Vračaru među prvima su u Beogradu koji su dobili kontejnere koji funkcionišu po principu otvaranja i zatvaranja na karticu, a gradski urbanista Marko Stojčić istakao je da ovaj projekat od velike važnosti za glavni grad.

Knez Mihailova , Beograd (Foto: Jutjub)

„Beograd u svim segmentima insistira na tome da sve bude potpuno uređeno u komunalnom smislu i mi smo uradili pilot projekat sa deset kontejnera za komunalni i deset kontejnera za reciklažni otpad”, istakao je Stojčić, prenosi Tanjug.

Kako je dodao, upotrebu kontejnera na otključavanje imaće samo stanari iz okolnih zgrada.

„Ne mogu ih koristiti prodavci sa pijace, ni ugostiteljski objekti, zapravo, oni moraju da potpišu poseban ugovor kako bi mogli da odlažu svoj otpad”, rekao je Stojčić.

Prema njegovim rečima, ovakva akcija će, zajedno u saradnji sa JKP „Gradska čistoća”, biti proširena.

„Imamo Topličin venac kao nedavno rekonstruisan ambijent, koji nije potpuno rešen u smislu odlaganja otpada i planovi za budućnost su da se korišćenje kontejnera po principu ključa i u ostalim delovima grada primeni”, rekao je Stojčić.

Ubacivanje otpada u „digitalni kontejner” moguće je pošto se prisloni kartica na mesto koje je za to namenjeno, u trajanju od jedne sekunde. Takođe, kartice se ne mogu falsifikovati.

Komentari na društvenim mrežama su više nego burni. Osim što će se, verujemo, još više ustaliti praksa ostavljanja kesa pored kontejnera, najsiromašniji građani više neće moći da kupusaju smeće u potragi za nečim što će im olakšati težak život.

Pročitajte OVDE   koji je to bahati ministar ponovo u akciji.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA