Najnovije

OVE RAKETE BRANE TRAMPA: Incident otkrio neviđene mere obezbeđenja predsednika SAD! Evo šta sve krije Bela kuća (VIDEO)

Tokom nedavnog privremenog zatvaranja Bele kuće zbog bezbednosnog upozorenja, američki novinari otkrili su sistem protivraketne odbrane na krovu zgrade ispred predsedničke rezidencije.

Bela kuća (Foto: pixabay. com)

Zgrada Bele kuće u Vašingtonu zatvorena je 26. novembra nakon što je nepoznati avion ušao u vazdušni prostor američke prestonice. Istovremeno, nekoliko američkih borbenih aviona krenulo je ka Vašingtonu. Kasnije je Američka komanda za vazduhoplovnu odbranu na Tviteru objavila da se avion ne smatra neprijateljskim.

Tokom zatvaranja novinari raznih američkih medija izveštavali su iz Bele kuće o razvoju situacije. Producent Si-Bi-Esa Sara Kuk objavila je na Tviteru fotografiju sistema protivraketne odbrane na krovu zgrade ispred službene rezidencije predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Američki mediji prenose da fotografija prikazuje sistem raketa zemlja-vazduh „Avendžer“, koji ima osam raketa „stinger“. Prvobitno je dizajniran da zaštiti snage američke vojske od vazdušnih udara na maloj visini.

Uzimajući u obzir sve učestaliju upotrebu bespilotnih letelica ne samo u vojskama zemalja širom sveta, već i među terorističkim organizacijama i kriminalnim grupama, čini se logičnim i neophodnim da se zaštite vladini objekti i zgrade, čak i korišćenjem raketnih sistema, pišu novinari lista Gazeta.

Zamenik šefa Pentagona Majkl Grifin je u autorskom članku za magazin „Difens njuz“ izneo mišljenje šta je pomoglo SAD da „pobedi SSSR“ u Hladnom ratu.

Pročitajte OVDE  šta je rekao.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA