Najnovije

DA LI ĆEMO USPETI DA IZBEGNEMO VELIKI DIPLOMATSKI SKANDAL: Varnice između Srbije i Ukrajine na pomolu!

Ambasador Ukrajine u Beogradu Aleksandr Aleksandrovič izrazio je nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati sa predstavnicima Krima.

Ambasador Ukrajine u Beogradu Aleksandr Aleksandrovič (Foto: Jutjub)

Ta delegacija boravi sa delegacijom ruske Državne dume u Beogradu. Ukrajinski ambasador je podsetio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje.

„Srbija ne priznaje Krim, kao ni Ukrajina Kosovo“

– Srbija ne priznaje Krim, kao što Ukrajina ne priznaje Kosovo. Naše dve zemlje su prijateljske i nadam se da u budućnosti neće biti takvih provokacija na račun Srbije i Ukrajine – rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

Ruska delegacija u kojoj su zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dume, poslanica sa Krima Natalija Poklonska i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov juče je posetila Skupštinu Srbije, gde su zajedno sa liderom Dveri Boškom Obradovićem pozirali pored zastave Krima koju su mu doneli na poklon.

Ambasador Aleksandrovič osudio je posetu Poklonske i Muradova Srbiji, pre svega zbog njihovih aktivnosti u vezi sa pripanjem Krima.

– S jedne strane, drago nam je što se niko od zvaničnika Srbije nije sastao sa predstavnicima takozvane „Republike Krim“. S druge strane, ne razumemo što su te posete uopšte dozvoljene u Srbiji koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine – rekao je Aleksandrovič.

Ruski kosmonaut uočio NLO! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA