Najnovije

MEGASAPUNICA SE NASTAVLJA! ŠTA SE DEŠAVA SA MEGATRENDOM? Mića Jovanović ponovo nasmejao Srbiju: Đorđević me omađijao!

Dosadašnji vlasnik Megatrenda Mića Jovanović izjavio je kako je navodnom kupcu njegovog univerziteta Dejanu Đorđeviću verovao na reč, jer ga je, kaže, omađijao svojom elokvencijom i sugestivnošću.

Mića Jovanović (Foto: Jutjub)

Tek nakon što su mediji otkrili da je reč o potencijalnoj prevari, Jovanović je, kaže, shvatio da je prevaren, i odlučio da pokrene postupak raskida ugovora.

"Mi smo posle vaših informacija - dakle, N1, pa i druge televizije i drugi mediji su otkrili njegov pravi lik - onda sam ja pre dva, tri dana angažovao neke profesionalne ekipe koje su proveravale u njegovom rodnom kraju, u Leskovcu, i ovde u Beogradu, i u Berlinu, i naravno, pokazalo se da to što su mediji tvrdili za gospodina Đorđevića, da je to izgleda tačno", kaže Jovanović.

Upitan kako je moguće da je te provere obavio tek sada kad su pregovori o prodaju Univerziteta trajali godinu i po dana, Jovanović odgovara da je Đorđeviću verovao na reč.

"Da li sam ja bio omađijan, da kažem uslovno. Šta se meni dešavalo, ja za sebe nemam opravdanje (...) Moja univerzitetska karijera, ako odbijem jednu godinu provedenu u JNA, je 43 godine. Dosta sam u biznisu koji se zove obrazovanje. Radio sam i neke druge, slične konsultantske poslove. Prvi put, zaista ako me pitate da vam objasnim šta se desilo - ne znam. Jednostavno, ja sam bio jedini čovek koji je verovao", kaže Jovanović.

Dodao je i da bi neki student verovatno "pao na ispitu" da je postupio kao on.

"Ovo će da bude jedan slučaj pravi za studente, jedan primer lošeg poslovnog odlučivanja", poručuje Jovanović.

Predstavnik konzorcijuma nemačkog investicionog fonda koji je navodno kupio Univerzitet Megatrend Dejan Đorđević saopštio je ranije da pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdi da na njegovu adresu nije upućen zahtev, predlog ili ponuda da se raskine ugovor o kupovini te visokoškolske institucije već da je o tome saznao isključivo iz obraćanja osnivača Megatrenda Miće Jovanovića pred televizijskim kamerama.

Pročitajte OVDE da li bi nova prištinska vlada mogla da završi u Hagu.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA