Najnovije

ŠEŠELJ DIGAO ZEMLJU NA NOGE! Lukašenko mi je rekao: Momčino, potreban si Srbiji!

Lider radikala Vojislav Šešelj otkrio je poruku koju mu je uputio predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tokom nedavnog susreta u parlamentu. Odgovarajući na pitanja političara, glumaca i sportista, vođa radikala bez ustezanja udario je po političkim protivnicima i bez zadrške otkrio ko ga je od njih najviše razočarao.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Istovremeno, Šešelj je otkrio kako bi rešio probleme u Zvezdi i Partizanu, zašto najviše voli šarplanince, ali i koja mu je neostvarena želja.

Bule Goncić, glumac – Šta sebi ne možete da oprostite?

“Ne mogu da prežalim što sam ikada verovao sad već bivšem predsedniku Tomislavu Nikoliću. Imao sam neograničeno, gotovo beskrajno poverenje kada je taj čovek u pitanju, a ispostavilo se da je veliki izdajnik. Tomislav je krajnje nemoralan čovek i to me je kod njega baš razočaralo.

Jelica Kovačević, glumica – Koji je vaš omiljeni film? A koji vas je film emotivno potresao do te mere da ste zaplakali?

“Omiljeni film je "Marš na drinu". To je remek-delo, najbolji srpski film svih vremena. Ni zbog jednog filma nisam zaplakao, ali je "Virdžina" film koji me je vrlo potresao. Ranije sam imao običaj da češće idem u bioskop ili na film-festove, pa sam gledao odabrane filmove. To je bilo uglavnom dok se nisam oženio, sad ne pratim aktuelnosti na tom polju.

Vanja Vukić, SPS – Šta vam je Lukašenko rekao kada se pozdravio sa vama u Skupštini?

“Kada me je predsednik Belorusije pozdravio, uzviknuo je: "Momčino". A sam susret bio je vrlo srdačan, čim me je Lukašenko ugledao, u znak pozdrava počeo je da širi ruke, onako nasmejan. Kada je zvaničnik odlazio, poručio mi je: "Čuvaj se, još si potreban Srbiji i slovenstvu", nisam mu ništa na to rekao.

Miljan Damjanović, poslanik SRS – Gde se prirodnije i dominantnije osećate, u sudnici ili u parlamentu?

“Svakako je to u sudnici. Dominirao sam na primer i haškom sudnicom, i nad sudijama i nad tužiocima, svedocima... Oni su napravili grešku što su me pet godina pustili da se spremam za suđenje, a ja nisam dangubio niti sam kukao nad svojom sudbinom kao mnogi, nego sam počeo da učim anglosaksonsko pravo, izučio ga bolje od svih anglosaksonskih sudija, tužilaca i advokata. Oni su mislili da će me uništiti za tih pet godina, da ću da zapomažem i tražim milost, međutim, ja sam se odomaćio.

Miša Vacić, Srpska desnica – Smatram da je interes srpskog nacionalizma da budemo ujedinjeni. Postoji li ikakva mogućnost da radikali prihvate ujedinjenje u širi front?

“Za njega bi bilo bolje da ode negde da čuva ovce, umesto što se bavi politikom, nije to za njega. Nema pojma o politici, osim što je apsolutno netalentovan, nema nikakva ni znanja, to sam proverio. Čobanin bi mogao da bude, za drugo nisam siguran, možda ima i drugih zanimanja koja bi mu priličila...”.

Nada Macura, lekar – Koji je razlog za vašu netrpeljivost prema ministarki Zorani Mihajlović?

“Ta ministarka je izdajnik srpskog naroda i kriminalac. Nemam ja ništa lično protiv nje”.

Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita – Šta očekujete na sledećim izborima?

“Očekujem da će srpska radikalna stranka bar udvostručiti broj glasova u odnosu na poslednje izbore i ozbiljna istraživanja javnog mnjenja od kojih su neka naručivana iz stranih ambasada to potvrđuju. A ovo što se objavljuje u našim medijima uglavnom je sve namešteno i režirano. U svakom slučaju, na političkoj sceni nas očekuje jačanje patriotskog naboja jer Amerikanci nas sve više pritiskaju, pa će vladajuća stranka morati još više da se vrati na patriotskiu liniju, stoga će radikali mnogo da ojačaju. Ako nam neko ne pokrade glasove, jer to uvek može da se dogodi, zato radimo na jačanju kontrole na biračkim mestima”.

Bogdan Obradović, teniski trener – Koja vam je omiljena rasa pasa?

“Volim životinje, najviše pse i konje. Omiljena rasa pasa su mi šarplaninci. Čim sam kupio kuću u Batajnici, nabavio sam dva američka stafordska terijera, ali očigledno nisu bili za dvorišne uslove, pa su uginuli za kratko vreme. Onda sam se opredelio za šarplanince i nikad se nisam pokajao. Prvi pas te rase mi je živeo 16 godina, što je vrlo retko. Imao sam i mužjake i ženke, i sad imam tri šarplaninca. Nemam uslove da držim konje, mada bih voleo, konj je plemenita životinja, a jahanje jedan od najlepših sportova”.

Dragoljub Bekvalac, fudbalski trener – Šta biste uradili sa srpskim fudbalom, posebno sa Crvenom zvezdom i Partizanom?

“Hitno bih ih privatizovao. I to bih moljakao Ruse i Kineze da jedni kupe jedan, drugi drugi klub. I da se takmiče na srpskom polju jer ovako ni od Zvezde, a ni Partizana neće biti ništa. Nemaju ti klubovi ovako budućnost, nikako da se sredi to stanje, pa da u normalnoj atmosferi deluju ti klubovi. Nisam pristalica uvoza stranih fudbalera, mislim da treba forsirati domaće jer su Srbi jako talentovani za fudbal.

Darko Jevtić, fudbaler Leha – Na koji način bi Srbija mogla da makar ublaži odlazak mladih na Zapad, budući da je to trend na Balkanu?

“Ekonomskim jačanjem, povećanjem plata, zaposlenosti... Ali nisam protiv izvoza fudbalera, mislim da transferi donose velike pare i Srbiji i fudbalerima koji odu da igraju u inostranstvu. Ali sam za to da se, kad odu, jednog dana vrate u Srbiju.

Pročitajte OVDE zašto Francuska zagovara promenu pravila proširenja EU.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA