Najnovije

MALI: Pogledajte taj stepen mržnje kom je izložen Vučić; to nije slučajno

Ministar Siniša Mali govorio je na temu slobode medija, gostujući na RTV Pančevo i tom prilikom je rekao da je predsednik Vučić izložen brojnim napadima.

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

"Pogledajte taj stepen mržnje i te izmišljotine usmerene ka predsedniku. Kad vam neko stavi snajper ispred vas na naslovnoj strani, to nije slučajno. Ti urednici se bave tim svojim poslom decenijama unazad, znači znaju šta rade. To su ljudi kojima je sve dozvoljeno", rekao je Mali gostujući u emisiji na RTV Pančevo.

On dodaje da su se pre nekoliko dana, pojavile naslovne strane nedeljnika NIN sa bivšim pripadnikom Jedinice za specijalne operacije Srbije Zvezdanom Jovanovićem kako prima NIN-ovu nagradu.

"Onda nastaje halabuka oko toga da se tako crta meta ljudima koji rade u NIN-u. A kako se sa tim snajperom onda ne crta meta predsedniku?", rekao je Mali.

On je podsetio na slučaj kada su učesnici protesta ušli u zgradu RTS-a sa testerom.

"Oni mogu sve i nikome ništa, da ruše znakove, gradilišta u centru Beograda. NJima je dozovoljeno da njih 15 uđe i blokira Rektorat i kažu to je demokratija. Mi se borimo za naša prava, a onda Đilas i Trifunović znaju odluku o mom doktoratu i pre okončanja procesa", navodi ministar i dodaje da je Đilas "uništio Beograd".

"Nivo duga je podigao na milijardu i 200 miliona evra, a prihodi u njegovim kompanijama u to vreme su bili 619 miliona evra", istakao je ministar finansija.

On kaže da vlast svakodnevno odgovara na pitanja novinara i to u momentu dok drugi pričaju da nema slobode medija.

"Odgovarate im na pitanja svaki dan, a oni govore kako ne postoji sloboda medija. Pa kako to mogu da kažu? Imaju svoje TV kanale na broju 1 i 2 i stavljaju nas na naslovne strane. Tanka je linija između slobode medija i govora mržnje", objašnjava on.

Komentarišući izjave, nemačke kancelarke Angele Merkel na temu slobode izražavanja, koja je rekla da za sve izrečeno mora da postoji određena vrsta odgovornosti i da se sloboda završava tamo gde počinje mržnja, Mali je rekao da kod nas ne postoji odgovornost.

"Kod nas možete da lažete i da izmisljate, a kada se dokaže da nema veze sa istinom onda idemo dalje. Voleo bih da čujem sta bi oni drugačije uradili, šta misle oko Kosova, ekonomije, zdravstva i obrazovanja", rekao je ministar finansija.

Pročitajte OVDE   ko se igra sa “mrtvim plenom” a tiče se Jovanjice.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA