Najnovije

DALEKOMETNI SNAJPERI I BPL: Ukrajinska armija pojačava svoje snage oko Mariupolja

Ukrajinska armija je započela pripreme za aktivaciju specijalnih izviđačko-diverzantskih dejstava u rejonu grada Mariupolja. U tom cilju, pojavila se informacija da je na ovaj teren pristigao veći broj snajperista.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Ova grupa je opremljena i dalekometnim snajperskim puškama u kal.12,7mm.Kako su saopštili predstavnici Vojske DNR, ukrajinska armija se sprema da u skorom periodu izvede teža provokativna dejstva.

Prema informacijama koje dolaze sa terena, ukrajinska armija pokušava da pronađe pukotine i slaba mesta u odbrani jedinica DNR u Priazovlju. Oni tom prilikom uglavnom koriste izviđačko-diverzantske grupe formacijske jačine jednog odeljenja, kao i izviđačke bespilotne letelice.

Do sada su se ove aktivnosti uvek na vreme otkrivale, i nisu imale nekih posledica kada su u pitanju branioci. Ceo prednji pojas odbrane je solidno miniran. Na dominatnim pozicijama se nalaze osmatračnice koje su opremljene teškim mitraljezima “Utjos”. Međutim, bez obzira na sve ovaj front ne miruje. Stalno su prisutne čarke koje se uglavnom svode na razmenu pešadijske vatre, a često se uključe u automatski bacači granata i minobacači kal. 82mm.

Nedavno je širem rejonu grada Mariupolja došlo do nešto intezivnije razmene vatre. Tom prilikom su se sukobili prednji delovi ukrajinske 79. desantno-jurišne brigade sa elementima DNR koje brane naseljena mesta severo-istočno od ovog grada. U tom sukobu je zarobljen jedan ukrajinski vojnik, dok su obostrani gubici u živoj sili ostali nepoznati.

Koje su najveće mane američkog lovca pete generacije, pogledajte OVDE.

Izvor: sharknews.ru/kp.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ministar odbrane Ukrajine Stepan Poltorak u Donbasu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA