Najnovije

MILAN BRDAR: Sto pedeset milijardi evra je ukradeno iz Srbije pa nema onda para da se plati lekar i nastavnik (VIDEO)

Gost najnovijeg „Politikona“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je prof.dr Milan Brdar.

Milan Brdar (Foto: Helm Cast)

Ukazujući na zabrinjavajuće stanje u prosveti Brdar kaže:

“Svaka džukela koja uđe u pubertet može da napravi lom u školi, a da strada razredni ili nastavnik, a ne on. Gde to vodi, aman bre ljudi. Jel ova vlast svesna šta radi? To je sve njena odgovornost. 
Ima li razloga da budemo protiv vlasti? Pa ima razloga. Ja se osećam kao da ste istovarili kamion pun zemlje na mene kad me pitate koliko ima razloga. Naravno da ima. Ali to ne znači da ću da budem sa Đilasom na ulici. Da li je on pokrao ili ne, što to ova vlast ne raščisti? Kurir ga ganja i neke faksimile tamo objavljuje, pa i vlast ga ganja preko „Pinka“, ali zašto se to ne raščisti?Pa znamo da je pod zaštitom Amerike, ne on nego svi ti pljačkaši domaći. Pa i ovi sadašnji imaju zeleno svetlo da i oni pljačkaju. Uvek aktuelni imaju zeleno svetlo da pljačkaju, pod uslovom da prethodne ne dira. Sto pedeset milijardi evra je od ovog naroda ukradeno.Pa nema onda para da se plati lekar i nastavnik.“

Knjigu “Mrežni rat protiv Srba” o specijalnim metodama ratovanja SAD protiv Srbije možete pogledati i naručiti OVDE. Čitaoci iz dijaspore knjigu mogu kupiti u elektronskom formatu putem aplikacije Novinarnice na linku OVDE.

Govoreći o bolesnom stanju u medijima Brdar upozorava:

“Ako oni ne mogu da zabrane rijalitije šta će nam onda ministarstvo kulture, šta će nam Vlada i ta ministarstva silna? Ako treba Srbija da bude obeležena u Evropi po tome da se ja kad izađem iz Srbije stidim zbog rijaliti programa koja ova vlast pušta. Zato što je poltronska prema zapadu i zato što glumi pred tim zapadnim finansijerima i partnerima, a u stvari kolonizatorima, da se njima ne bi zamerila. Mi nismo doživeli da neko kaže iz vlasti u poslednjih osamnaest godina, slušajte vi to što vi tražite da bude u Srbiji to neće moći, jednostavno ne može. Da li toga ima kod vas ili ne, to nas ne interesuje. Kao što kaže ozbiljan čovek to u mojoj kući neće biti. To je kancer koji će nas uništiti. To je taj „Pink“ na čelu sa Željkom Mitrovićem, Hepi televizija i ostali, to se raširilo“.

Ukazujući na licemerje nekih profesora koji su svoja imena stavili u funkciju podrške aktuelnim protestima Brdar oštro konstatuje:

“Nikada nisam čuo ni video, a verujem i niko drugi, da je ta inteligencija po bilo kom pitanju stala uz svoju državu.To je zastrašujuće. Ali su zato spremni uvek da brbljaju protiv vlasti, ali nikad nisu stali uz svoju državu.Evo ni sada. Sada kad je pitanje da li će nam Kosovo otići za desetak dana neće da se založe za Kosovo nego će da pričaju o slobodi medija i demokratiji. Pazite o čemu oni ne vode računa. Osnovno pitanje za Srbiju, ali ne samo za Srbiju, evo sada i za Venecuelu, nije demokratsko pitanje! To je šarena laža i žvaka za ludaka. Državotvorno pitanje je osnovno!Država se samo jednom stiče i zauvek gubi kad se izgubi. Prvo se obezbeđuje ili gradi država, pa kad se taj posao dovede do ozbiljnih razmera, onda možemo da pričamo o demokratiji. Kakvo demokratsko pitanje pa to je budalaština!Dakle, politikantski regrutovani,mediokriteti nesposobni,alavi i spremni jedino da se bave politikanstvom i sposobni jedino za to. I kada oni u svom tekstu u kojem pozivaju na potpisivanje govore o civilizacijskim vrednostima, ajde da ih prvo vidimo kod njih kad im uđe čovek koji sasvim suprotno politički misli u njihove redove, da ga ne linčuju. Kada univerzitet bude pozvao na demonstracije pred američkom ambasadom, evo ja ću doći.“

Direktnu poruku predsednika Venecuele Murida Amerikancima pogledajte OVDE. Da li se sprema novi rat na Balkanu saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA