Najnovije

SAVRŠENSTVO BEZ MANE! Recept za najukusniju piletinu koju ćete ikad probati, a sprema se za 10 minuta! (VIDEO)

Ukoliko tražite nešto brzo i ukusno za ručak, obradujte porodicu za zanimljivim i jednostavnim receptom za pripremu belog pilećeg mesa.

Piletina koja se sprema za 10 min (Foto: Jutjub)

Potrebno je:

-1 pileće belo meso

-1 manji luk

-200 g povrća

- so

-1 kašika začina

-1 l vode.

Priprema:

Pileći file naseći na približno jednake komade, a svaki komad zasebno nabodite na vrh dugačkog štapića i posolite i lagano utrljajte so u meso.

Sada poslažite štapiće sa piletinom u lonac, tako da duži krajevi štapića bez mesa gledaju prema gore. Zatim dodajte povrće. Takođe na šporetu prepržite kratko jedan manji luk, pa ga dodajte u lonac, potom jednu malu kašiku mešavine začina i 1 litar vode. Sve zajedno kuvate 5 minuta.

Nakon toga, izvadite luk i bacite. Izvadite piletinu na štapićima pa dodajte malo rezanaca, one tanke koji su brzo gotovi, pa sklonite sa vatre i zaklopljeno držite do ubrzog posluživanja.

Sada u ovoj fazi odmah odložite izvađene štapiće sa piletinom na tanjir, a u čašu stavite, jaje, brašno, mleko, sodu bikarbonu ili prašak za pecivo, ali pazite da sve bude u srazmeri koja je navedena gore u popisu sastojaka.

Dobro promešajte mešavinu, pa piletinu na štapiću uronite u smesu i pržite na vrućem ulju kratko. Čim posmeđi, štapići su spremni za konzumaciju. Ako vam ostane smese, možete na isti štapić nataknuti i komad sira pa ga umočiti u smesu i dalje pripremati kao i piletinu.

Ovde imate i video uputstvo:

Recept za božanstvenu piletinu u sosu od višanja pogledajte OVDE.

Izvor: Sašina kuhinja

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA