Najnovije

UHAPŠEN VOZAČ ZORANA BABIĆA! Sledi saslušanje (VIDEO)

Policija je uhapsila vozača direktora "Koridora Srbije", koji je učestvovao u jučerašnjem udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu, potvrđeno je RTS-u. Vozaču Zorana Babića je određeno zadržavanje do 48 sati. Sutra će biti izveden pred sudiju.

Policija (Foto: MUP Srbije)

U Osnovnom javnom tužilaštvu potvrđeno je da je policija uhapsila vozača automobila "škoda superb" D. S. (35) iz Rakovice. 

Vozač direktora "Koridora Srbije" uhapšen je jutros u šest sati i nalazi se u pritvorskoj jedinici u Nišu. 

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov izjavio je da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu vozaču automobila marke "škoda" D. S. određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je juče izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet zadobilo povrede. 

"Juče se na državnom putu I-a reda, na naplatnoj stanici Doljevac u smeru ka Leskovcu, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri vozila i u kojoj je jedno lice poginulo, dok je pet osoba povređeno", rekao je Arsov i dodao da istragu u ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Do nezgode je došlo kada se vozilo marke "škoda", koje se kretalo velikom brzinom iz pravca Niša ka Leskovcu, nije zaustavilo kod naplatne stanice Doljevac, već je udarilo u vozilo "opel astra", koje je stajalo u redu za čekanje na naplatnoj stanici.

Od siline udara "opel astra" se pomerila napred i udarila u vozilo "folksvagen pasat", koje je takođe bilo zaustavljeno na naplatnoj stanici i čiji je vozač plaćao putarinu, rekao je Arsov.

Prema njegovim rečima, istragom i veštačenjem biće utvrđena brzina kojom se vozilo "škoda" kretalo u trenutku saobraćajne nezgode.

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da ne zna kojim se automobilom vozio direktor "Koridora Srbije" jer, kako navodi, nije videla izveštaj.

Ona je istakla i da njeno ministarstvo nije nadležno da proverava da li se sprovodi uredba o korišćenju rotacija iz 2013. godine, koja kaže da blinkere mogu da koriste samo najviši zvaničnici.

Ona je rekla da je o svemu saznala iz medija i istovremeno izrazila saučešće porodici poginule žene u nesreći kod Doljevca.

O ostavci Zorana Babića pročitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA