Najnovije

VUČIĆ O PROTESTIMA NA KOSOVU: Albanci se raduju mojoj propasti, nikad nisam video takvu sreću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas na informaciju da su svi albanski mediji na Kosovu, kao glavnu preneli vest o protestima protiv njega, ocenom da je dovoljno da se pogleda ko se raduje njegovoj propasti, pa da sve bude jasno.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić je u Vršcu nakon obilaska postrojenja za snabdevanje vodom u okviru kampanje "„Budućnost Srbije“", u izjavi novinarima kazao da je njemu veoma interesantno što je Rada Trajković rekla da protesti ne mogu da se sakriju do Londona.

- Gde nađe baš London? U Gračanici je bilo svega 19 ljudi, petoro istih koji su bili i na protestu u Kosovskoj Mitrovici, gde živi 19.000 Srba - konstatovao je on.

Vučić je kazao da takvu "sreću i histeriju" kod albanskih medija nije video do sada, ali je primetio da nisu hteli da kažu da je na protestu bilo samo 19 ljudi, kao i neki mediji u Beogradu.

- Slikali su prvi red, a nisu rekli da drugi i ne postoji - dodao je on pitajući se zašto se Albanci raduju njegovoj propasti, da li zato što radi nešto loše u srpskom interesu ili je to zato što kao srpski lider štiti srpske interese na Kosovu i Metohiji i što je u tome bio uspešan.

Upitao je zašto proteste organizuju u trenutku, kada je Priština uvela takse, i samo zahvaljujući snalažljivosti Srbije i dobrih javnih finansija, naša zemlja uspeva da i dalje snabdeva srpske sredine na Kosmetu i podsetio da je na protestu u Kosovskoj Mitrovici bilo 53 ljudi, a u Gračanici 19 i da to ne znači da ih je bilo ukupno 72, pošto je na oba mesta bilo više istih ljudi.

- Zahvalan sam Srbima na Kosovu i Metohiji što su uvek znali šta je država, što su čuvali srpska ognjišta gde su bila najugroženija. Bilo je više onih koji su juče protestovali protiv protesta u Gračanici, nego onih koji su izašli na protest - rekao je Vučić.

U obraćanju novinarima predsednik je naveo i kako je šokiran zatrašujućim uvredama koje je na protestu u Beogradu izneo pisac Marko Vidojković na račun profesora i studenata Pravnog fakulteta u Beogradu.

"Đilas bira reči za uši onog kome se obraća"

- Kada vodite odgovornu politiku onda ne morate da imate dvostruku politiku i da "birate uši" onog kome se obraćate, kao što to radi Dragan Đilas i zato nemate nijedan njihov stav ni o KiM, ni o EU, niti o Rusiji i bilo čemu drugom - izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje o Đilasovoj izjavi u Briselu da je za vreme Vučićeve vlasti porasla popularnost Rusije u Srbiji.

Vučić ističe da to samo govori da Đilas nema politiku, da 'bira uši' onog kome se obraća i ništa drugo ne radi.

- Moja politika je da u Moskvi kažem da hoćemo prijateljske i bratske odnose ali da smo na putu ka EU, a EU da smo mi na putu ka EU, ali da nikad nećemo uvoditi sankcije Rusiji i da nećemo u NATO. I to je jedna politika i svačije uši to mogu i treba da čuju - rekao je Vučić.

Naglasio je da je iako je Srbija na evropskom putu od Vladimira Putina, koji je najsnažniji ruski predsednik u poslednjih nekoliko decenija, dobio najviši orden Aleksandra Nevskog koji je neki Srbin dobio u poslednjih 105 godina.

"Nadam se da su platili porez"

- Ničeg posebno važnog, niti zabrinjavajućeg može biti u razgovoru diplomata sa čovekom koji žene naziva fuk*ama - rekao je Vučić povodom sastanka predstavnika Ambasade SAD-a i Sergeja Trifunovića ponovio da je ključno da sada srpskom politikom upravljaju građani preko legitimno izabranih predstavnika.

- Sve što ja mogu da kažem, ne znam kakav im je i koliki bio ručak, niti me zanima, ali nadam se da oni koji su poslužili izdali fiskalni račun i da su Amerikanci i ostala gospoda platili porez na dodatu vrednost, jer mi od toga isplaćujemo deo penzija, plate u javnom sektoru i sve drugo - rekao je Vučić.

Pročitajte OVDE zašto je američki general otkazao posetu Prištini.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić o napadu na srpske vaterpoliste u Splitu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA