Najnovije

ŠEŠELJ O "VOJSCI KOSOVA": Ma, kakva vojska! Za njihova mala borbena vozila dovoljna je jedna zolja!

Predsednik SRS Vojislav Šešelj nipodaštava lažnu vojsku Kosova i smatra da su oni samo preimenovali ono što su do sad imali u "vojsku", a osvrnuo se i na političku situaciju u SAD i na formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, te ponovio stav SRS o rešenju kosovsko - metohijskog pitanja.

Šešelj (Foto: Pravda)

- Ja to ne bih nazvao razgraničenjem. To sam nazvao razdvajanjem Srba i Albanaca. Ako oni na Kosovu i Metohiji ne mogu da žive zajedno onda mogu da se razdvoje i mi smo u jednom broju Velike Srbije objavili moguću kartu tog razdvajanja. Četiri severne opštine s koridorom preko Goraždevca ka Pećkoj patrijaršiji da budu u sastavu centralne Srbije, potpuno. Tako isto i pet opština od Gračanice prema Gnjilanu koje su teritorijalno povezane i nikakav problem da se to izvede. Deseta opština je opština Štrpci, a što se tiče opštini Gora to treba prepustiti samim Gorancima da odluče. Dakle, to bi bilo direktno u Srbiji pod punim ingerencijama Beograda. S druge strane, neka Albanci imaju autonomiju do neba. Srpska policija da bude na graničnim prelazima, Albanci ne mogu da imaju vojsku, ali mogu da imaju sve ostalo. Ako će se zvati autonomijom neka je to vrhunska, ako će da imaju svoj budžet, svoj poreski sistem, neka imaju sve svoje i da im se uopšte Beograd ne meša, samo carinski organi neka budu na graničnim prelazima. Dakle, to im je potpuna sloboda, e sad da li će oni ili njihove gazde to prihvatiti, ostaje da se vidi - rekao je Šešelj. 

O predlogu Ramuša Haradinaja da bi za Kosovo trebalo organizovati Rambuje, Šešelj kaže da ne treba ići za propalim rešenjima. 

- Rambuje je propao. Zašto onda ići za nekim propalim rešenjima? Evo tu smo... Ako će se uključiti Amerika, treba da se uključe i Rusija i Kina u pregovarački proces i da se kaže: "Maksimalni zahtev Albanaca je nezavisnost, a maksimalni ustupak Srbije je sve od nezavisnosti". Neka imaju potpunu slobodu, mogu i svoju novčanu jedinicu da imaju, ako će neko u nju da ima poverenja. Čak bih im dozvolio da učestvuju i u svim međunarodnim takmičenjima. Ako može Škotska, Severna Irska i Vels, mogu i oni, šta nas briga. Ali nema vojske, nema u UN, nema u Unesko, Interpol - izjavio je lider radikala. 

Šešelj se osvrnuo i na formiranje "vojske Kosova". 

- Kakvu su oni vojsku formirali? Samo su preimenovali ono što su imali u vojsku. Sami Amerikanci su rekli da im treba 10 godina da to pretvore u vojsku. I ako su im Amerikanci odmah dali naoružanje, nije to neko naročito naoružanje, al eto... To su mala borbena vozila, a za ta vozila jedna zolja je dovoljna - rekao je predsednik SRS.

Lider radikala ističe da se nije pokajao zbog podrške Donaldu Trampu na predsedničkim izborima u Americi.

- Zašto bih se pokajao? On manje mrzi Srbiju nego što je to bio slučaj u vreme Baraka Obame ili Bila Klintona - podsetio je Šešelj.

Predsednik SRS se osvrnuo na borbu američkog predsednika sa "dubokom državom".

- Još ta borba traje. Ali da vidimo korisne rezultate. On je praktično zahvaljujući mojoj podršci pobedio na izborima. Jeste li svesni toga? Tamo gde je gubio od Klintonove, izašli su Srbi i masovno glasali za njega. To je bio slučaj u državama Mičigen, Vinskonsin, Indijana, Ohajo, čini mi se i Pensilvanija. Šta je tu dobro? Prvo, politički je uništio Klintonove, drugo uzdrmao je duboku državu koja je do sada bila antisrpska. Treće, rasturio je EU, četvrto, doveo je u pitanje postojanje NATO pakta, šta bi ste više za ovo kratko vreme? Smirio je tenzije sa Severnom Korejom, nadam se da će naći zajednički jezik i s Kinom i Rusijom.

Govoreći o Specijalnom sudu za zločine OVK, Šešelj upozorava da će Albanci ponovo biti povlašćeni. 

- Znaju oni i sami kakav je Hag, bili su oni tamo, imali su svoje delegacije. Opet će biti povlašćeni, videćemo da li će biti i optuženi. Polako. Ja mislim da je samo to jedna pretnja albanskim liderima da budu kooperativniji - rekao je Šešelj. 

Evroazijska trojka Rusija, Kina i Iran spremaju se za rat sa SAD u Venecueli. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Kragujevac ne da svetinje

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj o Bogu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube