Najnovije

POVRATAK LETEĆE RUSKE ZVERI - ALIGATOR KA-52 MOĆNIJI NO IKADA PRE! NJegove čeljusti dobro pamte džihadisti iz Sirije! (VIDEO)

Jurišni helikopteri Ka-52 Aligator biće nadograđeni na osnovu iskustva njihove borbene upotrebe u Siriji, izjavio je izvršni direktor ruskog proizvođača helikoptera Andrej Boginski. Unapređen ruski helikopter Ka-52 za ulazak u Siriju

Ruski jurišni helikopter Aligator Ka-52 (Foto: Jutjub)

- Ovi zahtevi za nadogradnju formulisani su na osnovu rezultata u Siriji. Već radimo na zameni generatora tako da oni mogu dati više energije. Sveobuhvatni radovi na Ka-52 i Mi-28 uključuju modernizaciju optoelektronskih sistema, što je povezano sa identifikacijom i otkrivanjem ciljeva - rekao je izvršni direktor.

- Ruski proizvođač helikoptera već ima plan odobren od strane ruskog Ministarstva odbrane o nadogradnji topova na Ka-52 i Mi-28 - dodao je on.

Helikopter za izviđanje i napad Ka-52 Aligator dizajniran je da uništi tenkove, oklopna i ne-oklopna vozila, ljudstvo, helikoptere i druge neprijateljske letelice na liniji fronta i na taktičkoj dubini, u svim vremenskim uslovima i u bilo koje vreme.

"Aligator" je opremljen savremenom avionikom, dok koaksijalni rotorski sistem i pojačana longitudinalna kontrola omogućavaju efikasno manevrisanje i obavljanje složenih akrobatskih operacija.

Osim toga, Ka-52 ima radio-elektronski sistem zaštite i uređaje sa slabim potpisom koji smanjuju, rasipaju i narušavaju toplotni trag motora. Takođe ima aktivne mogućnosti protivmera.

Sluge Zapada preuzele najveće libijsko naftno polje. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Upoznajte 10 najboljih jurišnih vojnih helikoptera na svetu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA