Najnovije

DNR SPREMA NAGRADU ZA POROŠENKA: Dobija orden (FOTO/ VIDEO)

U Donjecku kažu da se sprema izrada ordena za krajinskog predsednika Petra Porošenka.

Petro Porošenko (Foto: RIA Novosti)

Predsednik Centralog izvršnog komiteta pokreta '’Donjecka republika'’ Aleksej Muratov je izjavio da se sprema izrada posebog ordena za zasluge za ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

„Naši aktivisti su nedavno posetili prve liije fronta, komunicirali sa stanovništvom i pružali im pomoć. Tokom ragovora, stanovnici su došli do takve inicijative - da izliju iz granata koje stižu iz Ukrajine orden za Petra Porošenka i predaju ga”, rekao je Muratov. "Naš pokret bezuslovno podržava ovu inicijativu i najavljuje pokretanje akcije, čija će svrha biti da proizvedu Orden Jude i pošalju ga na adresu".

Materijal za orden Porošenku će biti prikupljeni dok je njegova izborna kampanja u toku, a nagrada se mora dostaviti pre dana izbora, 31. marta, kako bi “heroj” bio nagrađen.

"Porošenko ide na drugi mandat, želimo da ga "podržimo" ovom konkretnom akcijom, tako da bude '’ponosan'’ i da shvati da se stanovnici Donbasa sećaju i svaki dan doživljavaju bol i patnju koje on donosi običnim ljudima", objasnio je Muratov . Prikupljanje materijala se organizuje u lokalnim javnim prijemnim kancelarijama predsednika pokreta "Donjeckska republika" i aktuelnog predsednika DNR Denisa Pušilina.

Kao što je poznato u ruskoj istoriji, 1709. godine Orden Jude bio je izrađen u jednom primerku po naređenju cara Petra Prvog i bio je namenjen ukrainskom hetmanu Ivanu Mazepi, koji je neposredno pred početak Poltavske bitke prešao na stranu Švedske - neprijatelja Ruske Imperije u Severnom ratu.

Na ordenu od srebra, koji je bio težak 5 kg, prikazan je Juda Iskariotski koji je visio na drvetu od jasena sa 30 srebrnjaka koji su stojali pod njegovim nogama. Natpis na ordenu glasio je: "Propali sin stradalni Juda se ljubav prema novcu guši".

Kako je Nebenzja očitao bukvicu Nemcu na SB UN, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kompilacija pijanog Porošenka

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA