Najnovije

ZLO DOLAZI SA SEVERA ZEMLJE! NATO podmornice opkoljavaju Rusiju! Putinove pomorske snage se raspoređuju i nose nuklearke! (VIDEO)

NATO priznaje da je intenzivirao prisustvo svojih podmornica u blizini ruskih granica na krajnjem severu, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za štampu uoči sastanka ministara odbrane država-članica Alijanse.

Ilustracija (Foto: RIA)

„NATO je prisutan u zoni krajnjeg severa, u području Norveške. Na taj način mi osiguravamo pouzdanu odbranu i obuzdavanje (Rusije)“, rekao je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse.

„NATO i Norveška su transparentni. Norveška poslednjih godina intenzivno razvija svoj vojno-pomorski potencijal. To isto rade Velika Britanija, Danska i druge države NATO-a koje su aktivne u području krajnjeg severa“, naveo je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a je objasnio da je to sve zbog Rusije.

„Vidimo intenziviranje pomorskih snaga Rusije u tom regionu, gradnju velike baze na Kolskom moreuzu, raspoređivanje podmornica koje mogu da nose nuklearno oružje.“

U isto vreme, Stoltenberg je naglasio da NATO želi da nastavi saradnju sa Rusijom u Arktičkom savetu i Savetu Barencovog mora, između ostalog i radi osiguravanja efikasnih akcija potraga i spasavanja na moru.

Da li milioni za Vučićevu kampanju dolaze iz džepova građana pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA