Najnovije

DOBILI SU ŽESTOK ŠAMAR: Tači u ogromnoj panici! Da li ovo znači da se Kosovo uskoro vraća pod ingerencije Srbije?!

Hašim Tači u strašnoj panici, javno priznao da je Priština u velikoj opasnosti da ostane bez najvažnijeg saveznika: Taksama smo Srbiji naneli malu štetu, a mi smo dobili žestok šamar od SAD, rekao je.

Hašim Tači (Foto: ksgovnet)

Predsednik SAD Donald Tramp ne računa više na Albance sa Kosova kao na ozbiljne i pouzdane saveznike, a ako vlasti u Prištini nastave da ignorišu zahteve Vašingtona, potpuno će ih otpisati i staće na stranu Srba i Srbije!

Polako se povlače

Ovo, verovali ili ne, tvrdi samozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači! On je javno priznao da je Priština u velikoj opasnosti da ostane bez svog najvažnijeg saveznika. Da je zvanični Vašington potpuno izgubio strpljenje zbog upornog odbijanja Prištine da ukine takse od 100 odsto na uvoz srpske robe, pokazuje i oštro pismo koje su američki zvaničnici poslali privremenim institucijama na Kosovu (vidite okvir), ali i pomirljiva izjava 'kosovskog premijera' Ramuša Haradinaja, koji odjednom saopštava da je spreman da privremeno ukine takse.

Koliko je Priština u panici, svedoči sam Tači, koji kaže da nikada nije pomislio da bi mogli da dođu u poziciju da se odnosi kosovskih Šiptara sa SAD dovode u pitanje. 

- Ne verujem da postoji ijedan lider na Kosovu koji se oseća dobro zato što je Srbiji naneta šteta od nekoliko miliona evra, a da je zbog toga Priština od SAD dobila šamar. Priština ne treba da bude strana koja blokira dijalog. Verujem da ćemo u danima i nedeljama koje dolaze naći kreativno rešenje. Nikakva šteta naneta Srbiji ne opravdava štetu načinjenu odnosima Prištine sa Amerikom... - rekao je Tači.

Istovremeno, Haradinaj je naglasio da je spreman da na dnevni red sednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi.

- Ukoliko neko od članova kabineta inicira suspenziju taksi na robu iz Srbije, premijer će omogućiti da odluka bude razmotrena na sednici vlade - izjavio je Haradinajev savetnik Donjeta Gaši. 

Da će prištinske takse uskoro biti ukinute, veruje i Daradan Islam, politički analitičar iz Prištine, koji kaže kako očekuje da će Haradinaj vrlo brzo izgovoriti "čarobne reči".

- Odluka o ukidanju taksi normalizovala bi odnose Prištine sa SAD, pomogla bi razvoju ekonomije na Kosovu i rastu investicija, što bi bila ozbiljna pomoć, pre svega, ekonomskom rastu i transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku - rekao je Islam.

Pročitajte OVDE šta se to Haradinaju nikako ne sviđa i šta će zameniti.

Izvor: Informer/Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Duci Simonović: Prljava strategija zapada je uništiti Slovene i osvojiti njihov životni prostor!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA