Najnovije

PUTIN: Evropa ne želi američke rakete, ali ne sme da se buni! (VIDEO)

Predsednik Vladimir Putin je na kraju razgovora sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom izjavio da u svetu ne postoje u potpunosti nezavisne države — svet je uzajamno povezan.

Vladimir Putin (Foto: Ria)

„Da li mislite da neka od evropskih država želi da se američke rakete kratkog i srednjeg dometa pojave u Evropi? Ne želi niko, ali sede i ćute. Gde je tu njihov suverenitet?“, zapitao se Putin.

„Izgleda da oni misle da im je u krajnjem interesu organizacija (NATO) u koju su uložili deo svog suvereniteta“, dodao je on.

Šef države, nastavljajući ovu temu, primetio je da je Evropski parlament preuzeo donošenje odluka za sve članice EU, što je u svoje vreme vršio Vrhovni savet SSSR.

„U svetu nema u potpunosti nezavisnih država“, zaključio je ruski lider.

Govoreći o situaciji u Evroazijskom ekonomskom savezu, Putin je podsetio da u njegovom sastavu postoje nadnacionalni organi kojima su države-članice predale deo svojih ovlašćenja, i time je stvorena određena uzajamna povezanost.

„Deo suvereniteta, deo naše nezavisnosti smo tamo uložili, znajući da nam to osigurava veliki stepen konkurentnosti“, rekao je ruski predsednik.

Putin je uveren da će Savezna država Rusije i Belorusije „u mirnom, poslovnom, prijateljskom režimu“ razumeti u kom pravcu se može kretati napred, bez nanošenja štete državama i narodima, već naprotiv, stvarajući bolje uslove za budućnost dveju država.

Pročitajte OVDE zašto Tramp uvodi vanredno stanje.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin je najavio završni udarac teroristima.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA