Najnovije

HAOS U TIRANI: Obračun policije i demonstranata, traže hapšenje Edija Rame! (VIDEO)

Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije, na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata.

Nasilje u Tirani (Foto: Jutjub)

Revoltirani velikim brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu vlade, preneo je portal AlsatM.

Na samom početku protesta protiv vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mere obezbeđenja, što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbeđenja sedišta vlade.

Inače, na početku okupljanja lider Demokratske partije LJuljzim Baša i bivši predsednik Salji Beriša simbolično su seli na trotoar isped zgrade vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.

Predsednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sedišta vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija, preneo je portal Ej-Bi-Si njuz.

"Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju", poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Da podsetimo, pre dva dana poslanik iz redova Demokratske partije Edi Paloka izazvao je incident u parlamentu pošto je polio bojom Edija Ramu.

Kako je Milo Đukanović poleteo Tačiju u zagrljaj, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug/RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA