Najnovije

"Vojska Kosova" paradirala u centru Prištine! Tači poručio: Ne zaboravimo genocid! (FOTO/VIDEO)

Takozvane Kosovske bezbednosne snage paradirale su u centru Prištine povodom "Dana nezavisnosti Kosova". Ovo je prvi put da KBS paradiraju kao "Vojska Kosova", tj. od kako im je promenjen mandat, prenosi RTK2.

Zastava Kosova (Foto: Jutjub)

Predsednik takozvanog Kosova Hašim Tači je tokom manifestacije izjavio da “Kosovo” može postići trajni sporazum sa Srbijom, ali “neće zaboraviti genocid Srbije na Kosovu”. Tači je izjavio da je “postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom strateška odluka za budućnost” koju “Kosovo” treba da donese ove godine.

- To ne znači da Kosovo zaboravlja genocid, ubistva, silovanja 20.000 žena, 400 slučajeva masakra i druge zločine koje je Srbija izvršila na Kosovu, već sve to preduzimamo kako ne bi dozvolili ponavljanje patnje i tragedije prošlosti - kazao je Tači na paradi pripadnika tzv. Oružanih snaga Kosova.

On je ocenio da je odluka Prištine o transformaciji bezbednosnih u oružane snage bila “pravična, legitimna i istorijska poruka”.

- Kosovo sada ima profesionalnu vojsku, koja je ponos Kosova i u službi odbrane najmlađe države u Evropi, spremna da da doprinos miru u regionu i svetu - rekao je Tači.

Ocenio je da su pripadnici kosovskih Oružanih snaga “najbolji dokaz uspeha i napretka Kosova”.

- Očekujemo dan kada će vojnici Kosova zajedno sa vojnicima regiona služiti očuvanju mira u svakom delu sveta - kazao je Tači.

Tači je dodao da je partnerstvo sa međunarodnom zajednicom, prvenstveno SAD, EU i NATO, “nezamenljiv faktor uspešnog puta Kosova”.

Teška provokacija u Americi! Šiptari ne miruju. Pogledajte OVDE šta su sada uradili.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo kako je bilo tog 18. februara 2008. godine…

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA