Najnovije

DAČIĆ OTKRIO DETALJE POGIBIJE ŠABANA ŠAULIĆA: Svestan je izašao iz kola, a onda su ga uspavali i više se nije probudio! (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obratio se sinoć javnosti u vezi smrti pevača Šabana Šaulića, koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, posle nastupa. On je objasnio da je Šaban iz kola izašao na nogama i da svi detalji smrti moraju dodatno da se ispitaju.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

- Šaban je iz kola izašao na nogama, ali je u toj situaciji bio toliko loše da su morali da naprave neku intervenciju. Bio je loše, ali svestan. Izašao je bez povreda iz kola. Kada je došao u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usled srčane aorte i nije došlo do operacije.

- Uradili su mu reanimaciju ali mu nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo, da ne bi bilo različitih priča. On je navodno dobio neka sredstva za smirenje ili uspavljivanje, to bi se još moglo istražiti, ali zašto čekati četvrtak? Ja sam pitao Vučica i on je dao odobrenje da avion Vlade Srbije preveze telo posle svih peripetija do Beograda - počeo je Dačić, a onda nastavio.

- Pitanje je kada će telo doći u Beograd, još nisam sreo čoveka koji nije pomenuo Šabanovu smrt, to je veliki gubitak. Bio je dobar čovek, uvek se odazivao i pomagao mladim pevačima, pesme im je smišljao, nije bio sujetan... Voleo je da peva, ima pevača koji otpevaju 2,3 pesme i doviđenja.

- On je bio u stanju da ostane celu noć i iz duše je pevao. Jedan je Šaban, teško će ga neko zameniti, gde god se okreneš to je Šaban, sve pesme koje volimo, većina, to su njegova pesme. Naravno da treba da bude sahranjen u Aleji velikana - rekao je Dačić.

On je istakao da je sa predsednikom Vučićem bio i na slavi Šabana Šaulića, kao i da su mu bili veoma dobri prijatelji.

- Ja sam javio predsedniku Vučiću, on je bio na njegovoj slavi, mi smo prijatelji sa njim, družili smo se i to teško čovek može da prihvati... Čovek nikad ne zna kada će otići sa ovog sveta, zato treba živeti dan svaki kao zadnji. Najgore od svega je što je njegov sin spremao svadbu, ali desilo se kako se desilo - istakao je on i dodao šta je najvažnije u ovom trenutku:

- Sada govorim kao ministar spoljnih poslova, sada je glavni cilj da se telo što pre dostavi u Srbiju, da se utvrde detalji, da li su lekari nešto pogrešili... Ovde je reč o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svedoka, vozač, Šaban i njegov kum su bili jedini tu, i odvedeni su u tri različite bolnice.

- Zašto telo tek može da se vidi u četvrtak? Telo je pod nadležnošću tužioca. Danas ako nekako uspeju sin i ćerka da vide telo i oproste se od oca, ali to su teške stvari. LJudima je bitno da ga vide - poručio je u "Ćirilici".

Britanski operator prenosa novca MoneyTO pokrenuo je slanje doznaka u Srbiju dodajući ovu balkansku zemlju u rastuću listu zemalja gde se trenutno pruža takva usluga. Pročitajte OVDE detalje.

Pogledajte OVDE novi uznemirujući video udesa.

Izvor: TV Hepi

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA