Najnovije

GENERAL PONOVO U SUDNICI: Hag Ratku dostavlja lažnu dokumentaciju! Mladić izneo srceparajući zahtev! (VIDEO)

"Ja sam sve lošijeg zdravlja", rekao je Ratko Mladić, nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, na statusnoj konferenciji pred Međunarodnim mehanizmom za krivične tribunale u Hagu.

Ratko Mladić (Foto: Jutjub)

Mladić, koji je krajem 2017. godine u Hagu nepravosnažno osuđen na doživotnu robiju, požalio se da mu medicinsko osoblje u pritvoru daje medicinsku dokumentaciju na jeziku koji ne razume, te da, na sreću, njegovi advokati uspevaju pronaći rešenje kako bi znao šta je u toj dokumentaciji navedeno.

- U dokumentaciji stoji da mi je stanje stabilno, ali moj organizam govori suprotno. Ja sam sve lošijeg zdravlja, a nisam lekar da bih znao zbog čega. Moje stanje se pogoršava, što je suprotno zaključku da je stabilno i nepromenjivo - rekao je Mladić.

U kratkom obraćanju Sudskom veću istakao je da ostaje još jedna značajna stvar koju bi želeo da spomene, jer je za njega od velike važnosti, a odnosi se na njegovu želju da poseti grobove svojih najmilijih.

- Ove godine navršava se 25 godina od smrti moje ćerke jedinice Ane, koja je ubijena kad je imala samo 23 godine. Takođe, moja voljena majka Stana je preminula 2003. godine i od tada dosad nisam se s njom oprostio na njenom večnom konačištu u Istočnom Sarajevu, na planini Trebević. Ranije, pre nje, umro je moj mlađi brat Milivoje, a njegov grob je blizu majčinog groba. Na njihovim večnim počivalištima nisam bio - napomenuo je Mladić.

Istakao je da je njegov blizak rođak nedavno, ove godine, sahranjen blizu grobova njegovih bake i dede.

- To groblje nisam posetio godinama. Ja verujem da ćete razmotriti ove okolnosti sa ljudskim osećanjem - istakao je Mladić obraćajući se Sudskom veću, nakon čega je statusna konferencija zatvorena za javnost.

Mladićev branilac, advokat Branko Lukić, rekao je uoči ove statusne konferencije da ona uvek ima istu agendu - da se proveri da li ima nekih nezavršenih poslova kako na strani tužilaštva, tako i na strani odbrane, i da li je Veće donelo neke odluke.

- Naredna tačka je stanje u pritvorskoj jedinici i zdravlje klijenta - rekao je Lukić.

On je za agenciju Srna, pre početka konferencije, najavio da će odbrana podneti podnesak u vezi sa Mladićevim zdravljem, u kojem će izneti primedbe na pretrage i lečenje koje se sprovodi pod kontrolom pritvorske jedinice.

Svetska elita će biti uništena. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA