Najnovije

RUSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Srbiji stiže još novih "migova" i "Mi-35"

Rusija će Srbiji isporučiti 'novu tehniku iz oblasti avijacije', stoji u ugovoru koji je potpisan za vreme poslednje posete predsednika Putina Beogradu, otkrio Viktor Kladov, direktor kompanije 'Rosteh'.

Mi-35M (Foto: Ministrastvo odbrane Rusije)

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin pre kraja ove godine poslaće Srbiji nove avione 'mig 29' i helikoptere 'Mi-35'.

Ovo otkriva Viktor Kladov, direktor za međunarodnu saradnju ruske kompanije "Rosteh". On kaže da je najnoviji sporazum o saradnji između Srbije i Rusije potpisan 17. januara, za vreme posete ruskog predsednika Vladimira Putina našoj državi. Kako je precizirao, u pitanju su tri ugovora na osnovu kojih će nam Moskva poslati različitu vojnu tehniku, uključujući i avione i helikoptere.

Oporavak vojske

Iako zvanično još nije saopšteno o kojoj vojnoj tehnici je reč, izvor 'Sputnjika' iz vojnog sektora tvrdi da je reč o modernizovanim lovcima 'mig 29'. Moskva nam je, inače, već poslala šest ovakvih letelica, a Srbija bi do kraja godine trebalo da dobije još četiri ista aviona od Belorusije.

Dogovorena je i nabavka četiri helikoptera 'Mi-35', koje zvaničnici NATO pakta nazivaju 'đavolje kočije' ili 'ubice tenkova'!

- Ova godina je počela uspešno. Već je potpisan niz sporazuma s inostranim partnerima, uključujući tri za vreme posete Putina Srbiji. Rusija će isporučiti Srbiji avijacionu tehniku. Reč je o različitoj tehnici... - rekao je Kladov.

Komentarišući nove ugovore o vojnoj saradnji Srbije i Rusije, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da građani poštuju Putina i da to najbolje pokazuje veličanstven doček priređen za njega u Beogradu.

- Rusija je velika zemlja koja je uvek brinula da se poštuju Srbija i njeni interesi u međunarodnoj zajednici. Verujem da je Putin potpisao mnogo sporazuma o saradnji sa Srbijom, posebno na ekonomskom i trgovinskom planu. Koliko znam, potpisani su i sporazumi o modernizaciji i jačanju borbene moći srpske vojske. Jasno je u kakvom okruženju se Srbija nalazi i zato nam treba iskreni prijatelj kakav je Rusija. Pritom, jako je važno reći da mi ovo ne radimo kako bismo nekoga ugrožavali, već da bismo štitili naš integritet, slobodu, teritoriju i interese građana. Naša vojna industrija se oporavlja - naglašava Šljivančanin.

Ozbiljan partner

Bivši potpukovnik KOS LJuban Karan kaže da Putin u praksi pokazuje da ozbiljno tretira našu vojnu saradnju, uz puno poštovanje srpske neutralnosti.

- Predsednik Putin nam iskreno pomaže da ojačamo vojsku u segmentima koji nam garantuju očuvanje nezavisnosti. Možemo imati poverenje u stručni tim Ministarstva odbrane, koji na osnovu stručnih analiza planira nabavku naoružanja. Nabavka svakog novog moćnog i modernizovanog 'miga 29' uvek je dobra odluka, jer ko raspolaže velikim brojem takvih letelica, vrlo lako i trenutno može neutralisati sva iznenađenja i provokacije. Povećanjem broja ovih letelica stvaraju se uslovi da se lovačka avijacija izdvoji u zasebnu celinu, što bi joj dalo dodatni kvalitet - zaključuje Karan.

Vulin: Jačanje saradnje sa Kazahstanom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je u Abu Dabiju sa zamenikom premijera i ministrom za odbrambenu i aerokosmičku industriju Kazahstana Askarom Žumagalijevim o unapređenju vojno-industrijske i vojno-ekonomske saradnje dve zemlje.

Vulin je naglasio mogućnost pružanja tehničko-tehnološke podrške na uspostavljanju linija za proizvodnju pešadijske municije u Kazahstanu, zajednički razvoj i osvajanje proizvodnje, kao i zajedničku proizvodnju i transfer tehnologija.

Hag Ratku dostavlja lažnu dokumentaciju! Mladić izneo srceparajući zahtev! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA