Najnovije

ITALIJANI PIŠU: Mrtve bebe u Kuvajtu, Gadafijeva "vijagra" za vojsku, Asadov gas i sada Maduro koji “otima decu”!

Svi se sećaju laži o tome kako su irački vojnici ubijali bebe u inkubatorima u Kuvajtu, kako je Gadafi delio "vijagru" vojnicima da siluju demonostrante i izveštaj o desetak teških napada na sirijske civile sarinom, hlorom i drugim bojnim otrovima koje je navodno učinila vojska Bašara Al Asada. Sada je na redu Nikolas Maduro.

Nikolas Maduro (Foto: Jutjub)

Deca zarobljena od strane “tiranina Madura” je poslednja u nizu lažnih vesti mejnstrim medija s ciljem diskreditovanja Nikolasa Madura i njegove vlade. Tako se mogućnost oružane intervencije u Venecueli čini “prihvatljivijom”, jer će vratiti narodu ljudska prava koja su im pogažena.

U kritično vreme u kojoj se udar opozicije putem ilegalnog samoproglašenja Huana Gaijdoa za privremenog predsednika Venecuele mora privesti kraju, vesti o deci uhvaćenoj od strane snaga sigurnosti Karakasa su vrlo pogodne. Zapravo, odmah su se proširile svetom. Izgleda da nijedan novinar nije sledio zdrav razum i proverio izvore.

Važno je da “čudovište Maduro” bude na naslovnici, da se opiše kao “novi Hitler”, koji će biti svrgnut, bez obzira na cenu.

Mračna optužnica protiv Madura nije potvrđena niotkuda. Ove vrlo ozbiljne optužbe su pokrenute na temelju pogrešnih rekonstrukcija koje su međunarodnim medijima dali njegovi protivnici.

Iz iste venecuelanske opozicije poriču ove vesti. Novinarka Patricija Poleo, koja je dugo živela u Majamiju, objašnjava kako je vest o otmici dece objavio opozicioni zastupnik, ali ne postoji nijedna majka ni otac koji traže svoju decu.

“Niko nije prijavio hapšenja ili otmice“, kaže Patricija Poleo.

Uprkos tome, Maria Korina Mačado, pripadnica najtvrđeg profašističkog krila opozicije, ne propušta priliku da napadne vladu, tvrdeći da su deca od samo 12 godina u pritvoru i da su oteta iz njihovih domova.

Možda za kratku uspomenu, ali se ne sećamo reči osude ili ogorčenih članaka kada je u aprilu 2017. venecuelanska javna televizija napadnuta teškim oružjem, a uz nju je bio vrtić za decu zaposlenih, uz ozbiljan rizik za njihovu sigurnost.

“U zgradi koju su zauzeli venecuelanski teroristi i fašisti postoji dečji vrtić u kojem roditelji nacionalne televizije mogu ostaviti svoju decu. Veliko dostignuće Bolivarske revolucije i socijalnih prava jadno je izgubljeno”, piše italijanski portal Antidiplomatico.

Lažne vesti. To je jedina definicija za ove optužbe. Međutim, u vreme post-istine istinitost vesti nije ni važna, nego slanje poruke. U ovom slučaju, tiranin Maduro mora biti oboren, čak i uz spoljašnju intervenciju u Venecueli.

Alfred de Zayas, posebni izaslanik UN u Venecueli, otvoreno govori o kampanji koja podseća na kampanju iz 2003. godine o fantomskom oružju za masovno uništenje u Iraku, nakon koje je usledila američka invazija na bliskoistočnu zemlju.

Novinar Mario Silva putem Tvitera podseća da je opozicija u svojim pokušajima državnog udara koristila decu kao topovsko meso za zloglasne ‘guarimbase’, nasilne proteste zbog kojih Venecuela krvari od 2014.

Novinarka Laila Tajeldina, koja je ponovila da je reč o lažnim vestima, podseća da Venecuela nije Izrael niti Sjedinjene Države u kojima su deca stvarno zatvorena, i to bez ikakve krivice.

Iskorištavanje dece služi uvek kao opravdanje za sledeći rat. Ovoga puta za pobedu američkog imperijalizma protiv Venecuele. Svim sredstvima i korištenjem čak i najgorih sredstava propagande.

Sudeći prema brojnim izveštajima, Izrael je prestao da sakriva svoje gotovo direktno učestvovanje u ratu u Siriji, očigledno ne na strani snaga odanih sirijskom predsedniku Bašaru Al Asadu, bez obzira na to koliko lideri Izraela i zapovedništvo izraelskih snaga upirali prstom u Iran. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: logicno. com/Nermin N./ L’Antidiplomatico

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Maduro spreman na dijalog, ali ne i na izbore.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA