Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ubio Hrvata u Amsterdamu, žena bežala sa detetom u kolicima, druga u trku vukla psa po asfaltu

Subotičanin koji se sumnjiči da je usmrtio Nebojšu Markovića u Beogradu, navodno ubijao po Evropi. Objavljen snimak na kojem Der navodno puca u Ivana Serdarušića.

Čaba Der (Foto: Jutjub)

Čaba Der (39) iz Subotice, za kojim srpska policija traga zbog sumnje da je 5. januara ove godine usmrtio Nebojšu Markovića u Beogradu, tereti se i za niz likvidacija po Evropi. Za njim su, u međuvremenu, poternicu raspisale i Holandija i Mađarska i to, takođe, zbog ubistava!

Prema informacijama iz Holandije, on je osumnjičen da je u jednom restoranu u Amsterdamu jula prošle godine brutalno ubio Hrvata Ivana Serdarušića (62), koji je imao holandsko državljanstvo i više od 30 godina živeo u ovoj zemlji. Serdarušić je, inače, dovođen u vezu sa hrvatskom akcijom "Nana" marta 2018. godine u kojoj je zaplenjeno više od 100 kilograma kokaina u luci u Rijeci. Tada je uhapšeno pet osoba.

Mediji u Holandiji objavili su i snimak osumnjičenog za ubistvo, na kom se vidi maskirana osoba kako ulazi u italijanski restoran u Amsterdamu, a potom i istrčava sa oružjem. Tvrde da je na snimku Čaba Der. Prve pretpostavke istrage, koju su vodili holandska i hrvatska policija, bile su da je Serdarušić zbog ove zaplene ostao dužan veliki novac i da je to platio glavom. Inače, u akciju "Nana", bila je uključena i američka DEA (Agencija za borbu protiv narkotika).

Amsterdamski portal "Het parol", navodi da se Serdarušić već duže vreme bavio poslovima sa drogom. U tom pravcu je odmah započela i policijska istraga. Policijski izvori su navodili da je počinilac mafijaške egzekucije ostavio brojne tragove na mestu zločina, a rekonstruisano je i njegovo bekstvo posle likvidacije.

Serdarušiću je ubica prišao dok je ručao i pucao mu u glavu pištoljem sa prigušivačem. Svedoci i snimci sa kamera pokazali su da je likvidator izrazito mišićav muškarac, visok oko 160 centimetara, a u trenutku dok je pucao za stolom pored sedelo je nekoliko žena, kao i malo dete. Zločinac je tokom bekstva bacio oružje, bež šešir, crnu torbicu, rukavice, belo-plavu košulju…

Der je, prema navodima holandskih medija, plaćeni ubica, koji ima srpsko, ali i mađarsko državljanstvo. Veruje se da je stigao u Amsterdam oko 8. jula, a tri nedelje kasnije ubio je Serdarušića. Navodi se da se njegovo lice jasno vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK.

Samo dva meseca kasnije, u Budimpešti je brutalno ubijen biznismen Laslo V. Prema navodima mađarskih medija, žrtva i ubica su se tog 20. septembra 2018. godine zajedno dovezli na jedan parking na periferiji Budimpšete. Kada su izašli iz automobila, ubica je prisilio Lasla V. da klekne, a potom mu ispalio hitac iz pištolja u glavu iz neposredne blizine.

Da li postoji častan izlaz za Crnogorsku vlast, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA