Najnovije

"Nužno je nacionalno jedinstvo dok traje borba za srpsko Kosovo!"

Želim podsetiti srpsku javnost na događaje iz prošlosti koji i sada opterećuju naš društveni život i ukazati na određene istorijske sličnosti koje se tiču kosovskog problema. Danas se navršava 45 godina od donošenja antisrpskog Ustava iz 1974.godine kojim su ozakonjeni elemente državnosti autonomne pokrajine Kosovo!

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Ustav je bio legalan prema tada važećim zakonima,ali potpuno nelegitiman-donesen je u vreme jednopartijske diktature. Mene ovo asocira na NATO instant rešenja-eto rebusa za ulične demokratske bukače! Srbija je sa međunarodno priznatim granicama (uključujući Kosmet) pristupila formiranju Jugoslavije 1918.godine! Naci-fašistička okupacija zemlje (1941-45) privremeno je otuđila srpski Kosmet i pripojila ga fašističkoj Velikoj Albaniji – da nije i to doprinos „fašiste“ Vacića, kako me naziva lažnjačka Antifa?

Otimačina Kosmeta posle 2.svetskog rata krenula je nakon sloma srpskih centralističkih struktura 1966. godine-tema za moderne liberalne zagovornike decentralizacije Srbije! Ustav iz 1974.godine izglasan je posle čistke jakih srpskih kadrova u vlasti-slično progonu srpskih patriota u Hag!

Usledilo je savezno osporavanje prava Srbiji na uticaj prema prištinskim pokrajinskim strukturama – zvuči poznato i danas? Da li je samo Srbija „slučajno“ od svih republika u SFRJ imala pokrajine? Velikoalbanska aktivnost ka otcepljenju od Srbije videla se već na demonstracijama 1981.godine,a na današnji dan 1989.godine albanska iredenta organizovala je štrajk 1350 rudara u Starom trgu. Kao razlog bunta označena je srpska tiranija – starih #1od1350! Srbija je ubrzo energičnim merama ukinula paradržavne ingerencije Kosovu.

O agresiji 1999.godine ne treba ni govoriti. Ružni,večito aktuelni stereotip „zli Srbi i jadni Albanci“ – uvek na CNN1! Ovih dana sećam se i ruskog diplomate Vitalija Čurkina koji je preminuo 20.februara 2017.godine. Ovaj iskreni zaštitnik srpskih interesa u UN oborio je britansku rezoluciju o srpskoj „genocidnosti“ iz 2015.godine. Kod aktuelnih srpsko-albanskih pregovora zapažam da svaku dogovorenu obavezu Srbija ispunjava do kraja dok albanska strana dijalog shvata po svom ličnom nahođenju.

Nedavno je u Minhenu srpski predsednik na diplomatski način ponizio politiku Hašima Tačija! Bivšem teroristi najviši državnik Srbije pravnim argumentima objasnio je razliku između države i paradržave! Minhen je razbio albansko lobiranje kao legitimno, a srpsko lobiranje kao vid navodnog pritiska. Tači se sam ulovio na udici politike dvostrukih standarda. Lažna tvorevina Kosovo je najobičniji kamp strane vojne sile!

Smatram da greške prethodnih vladajućih garnitura ne smemo ponoviti što bi želeli separatisti. Neuspešni pokušaji „Kosova“ za članstvo u Unesko i Interpol pobeda je naše diplomatije,a scenario ucena da im Srbija pokloni stolicu u UN pre ikakvog dijaloga je više nego besmislen i  propao! Naivna igrarija sa carinama otuđuje Albance od svojih mentora i baca ih u kandže srpske viševekovne diplomatske prakse. Zato pozivam Srbe na nužno nacionalno jedinstvo,državu na stvaranje novih moćnih saveza i stranke na odbacivanje dnevno političkih tema dok traje borba za srpsko Kosovo! “Zlo je ko ne zna a učiti se ne da“.

Snimak ruskih tenkova u Venecueli pogledajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bpnus video

Promocija knjige “Mrežni rat protiv Srba”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA