Najnovije

AMERIČKI RATNI AVION SLETEO BLIZU VENECUELE: U gradu na granici čeka naređenje! Doneo je... (VIDEO)

Avion američkog ratnog vazduhoplovstva koji je nosio humanitarnu pomoć, za koju se očekuje da će je distribuirati venecuelanska opozicija, stigao je u petak popodne u Kukutu u Kolumbiji. Avion je sleteo na aerodrom Kamilo Daza.

Američki teretni vojni avion (Foto: Jutjub)

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido postavio je 23. februar kao datum za unošenje američke pomoći koja je prikupljena u nekoliko logističkih centara duž granice Venecuele i na Karipskim ostrvima. Pomoć je prikupljena u logističkim centrima u Brazilu (Roraima), Kolumbija (Kukuta) i na Karipskom ostrvu (Kurakao).

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro opisao je plan kao uvod u invaziju i obećao da će zaustaviti ulazak pomoći. Predsednik je upozorio da SAD i njihovi saveznici koriste "izgovor za isporuku humanitarne pomoći" kako bi pokušali da "unište nezavisnost i suverenitet zemlje".

Ranije u petak, brazilska vojska je saopštila da će zemlja prestati sa vazdušnim prevozom do daljnjeg za grad Pakaraima na granici sa Venecuelom. Avion brazilskog ratnog vazduhoplovstva (FAB) koji je nosio humanitarnu pomoć sletio je u petak u Boa Visti na severu Roraime, u blizini venecuelanske granice. Tri kamiona sa 51 tonom riže stigla su u četvrtak u Boa Vista. Pomoć se čuva u hangaru u vazduhoplovnoj bazi Boa Vista.

Situacija u Venecueli eskalirala je 23. januara kada se Gvaido proglasio privremenim predsednikom, osporavajući prošlogodišnji reizbor Madura. Gvaido je gotovo odmah bio prepoznat od strane Sjedinjenih Država i njihovih saveznika. Rusija, Kina, Meksiko, među ostalim zemljama, podržale su Madura kao legitimnog predsednika.

Rusija poslala pomoć Venecueli. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poznate svetske muzičke grupe “humanitarnim koncertima” prikupljaju “pomoć” za narod Venecuele, ali verovatno i po nalogu zapadnih imperijalističkih centara moći.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA