Najnovije

KINA RAZVIJA ''MIKROTALASNO ORUŽJE'' Evo čemu će ono da služi

Kineski naučnici razvijaju nove vojne tehnologije koje rade na principu mikrotalasnih radarskih stanica, piše list Global Times u petak, 22. februara.

Kineska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Kine)

Ovaj razvoj, kako se navodi u novinama, ne treba smatrati oružjem za masovno uništenje. Oni planiraju da ga koriste u borbi protiv terorizma i u zaštiti državnih granica.

Zvanično, projekat se zove “Mikrotalasni aktivni sistem za zadržavanje”. Instalacija neutrališe "metu", paralizuje živce kože i izaziva neprijatnost. Tako su teroristi ili drugi uljezi lišeni mogućnosti da preduzmu aktivne korake.

Primećeno je da izgled oružja nije mnogo drugačiji od minibusa gradske službe održavanja. Prema rečima developera, uspeli su da stvore dve vrste opreme - jedna može da onesposobi pojedince, a druga - cele grupe.

"Mikrotalasno oružje", kako piše list, testirano je pod kontrolom nekoliko nadležnih odeljenja i službi. Uprkos činjenici da su procesi i rezultati ovih testova klasifikovani, već je poznato da je glavna oprema instalacije lagana, prilično kompaktna, pa je stoga pogodna za obavljanje najšireg spektra operacija za zadržavanje i eliminisanje neprijatelja.

O pištolju iz Bratunca koji je zadivio svet možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

kineska vojska

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA