Najnovije

NEMAC BRANI MOSKVU: Amerika ruši sporazum za sporazumom, a svi upiru prstom u Rusiju?!

Poslanik Bundestaga Jurgen Tritin je u članku za „Frankfurter rundšau“ napisao da svet stoji na pragu nuklearne trke u naoružanju koja se može izbeći ako se unaprede odnosi sa Rusijom.

Rusija i Nemačka (Ilustracija: RIA Novosti)

Nemački poslanik je naglasio da evropske države pogrešno reaguju na pretnju nove trke u naoružanju i pokušavaju da za sve optuže Moskvu.

„Upirati prstom samo u Rusiju, kao što to radi ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas, neće pomoći. Povećanje vojnih rashoda za dva puta, kako je u Minhenu obećala Merkelova uz podršku ministra finansija Olafa Šolca, najverovatnije će dovesti do trke u naoružanju“, piše Tritin.

On je naglasio da SAD nastavljaju da uništavaju međunarodne sporazume: nakon izlaska iz Pariskog sporazuma o klimi, Iranskog nuklearnog sporazuma i sporazuma sa Uneskom, oni odbacuju i Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, podvrgavajući svet još većoj opasnosti.

„Aktuelnu administraciju SAD karakterišu destruktivnost Donalda Trampa i neokonzervativna agresija Pensa i Boltona. To je toksična smesa koja predstavlja pretnju za bezbednost Evrope“, dodaje nemački poslanik.

Tritin smatra da Evropa treba da predloži svoju opciju rešenja problema uz veću saradnju sa Rusijom, odbijanjem da rasporedi američke sisteme protivraketne odbrane na svojoj teritoriji.

„Bezbednost u Evropi je moguća samo sa Rusijom. Severnoatlantskoj alijansi bi trebalo predložiti, ne samo da skloni taktičko nuklearno oružje iz Evrope, već i da odustane od američkog sistema PRO, ako Rusija takođe bude spremna da se razoruža. To bi bio sporazum zasnovan na uzajamnim interesima: Evropa smanjuje nuklearnu pretnju radi svoje bezbednost, a Rusija smanjuje pretnju za svoju ekonomiju“, konstatovao je nemački poslanik.

Kako su Rusi napravili džinovski Kalašnjikov, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nemačka pojačava vojsku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA