Najnovije

POSLEDNJA OPOMENA IZ IRANA: Izrael je prešao "crvenu liniju", nek se spreme za... (VIDEO)

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, Ali Šamhani, rekao je da njegova zemlja pruža "savetodavnu pomoć" Siriji u borbi protiv terorizma na zahtev Damaska i naglasio da će se ova pomoć nastaviti.

Iranska islamska revolucionarna garda (Foto: Jutjub)

- Ostaćemo u Siriji i boriti se protiv terorizma sve dok legitimna sirijska vlada ne podnese drugačiji zahtev - rekao je Šamhani u intervjuu za “Tasnim njuz”. Kada su ga pitali za izraelske vojne napade na Siriju, Šamhani je rekao da takvi napadi "služe interesima terorista" i tom prilikom je obećao da će odgovoriti na bilo kakve slične napade u budućnosti.

- Žestoko smo odgovorili na izraelski napad na T-4 vazdušnu bazu u Siriji i naneli im težak udarac (Izraelcima). Dogovorili smo se da zaštitimo našu crvenu liniju u području ljudskih žrtava uzrokovanih bilo kojim činom agresije i invazije - rekao je Šamhani.

Sedam iranskih vojnih savetnika ubijeno je u izraelskom napadu na bazu T-4 u aprilu prošle godine. Tada su Islamska revolucionarna garda (IRGC) i Sirijska vojska (SAA) odgovorili pokretanjem desetina teških raketnih napada na položaje izraelske vojske na okupiranoj Golanskoj visoravni. Prema Šamhaniju, Iran uspešno sarađuje sa SAA i drugim saveznicima kako bi sprečio ljudske žrtve u izraelskim napadima. Zvaničnik je takođe otkrio da Iran radi na tome da unapredi snagu "otpora" u Siriji. 

- Pogodili smo više od 90 odsto naših ciljeva. Dakle, izraelsko kazneno bombardovanje Sirije nije imalo strateški uticaj i “otpor” je nastavio sa svojim aktivnostima - dodao je on.

Šamhanijeve izjave odražavaju posvećenost Irana svojim saveznicima u Damasku. Nedavno su SAD počele da vrše pritisak na obe strane vojske, ekonomski i politički, kako bi ih razdvojile. Međutim, ova strategija je propala.

Pogledajte OVDE šta nikako ne treba da radite u Turskoj.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Iranska vojska tokom vojnih manevara

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA