Najnovije

RUSI OBJAVILI CILJEVE U SAD: Evo šta će gađati u slučaju američkog napada

TV kanal "Rusija-1" (deo ruske državne televizije i radio-difuzne kompanije) u emisiji "Vesti nedelje" objavio je moguće ciljeve za raketu Cirkon u Sjedinjenim Državama u slučaju pretnje Rusiji.

Ruski brod (Foto: RIA Novosti)

Među takvim ciljevima na istočnoj obali SAD je zgrada Pentagona u Vašingtonu, u kojoj se nalaze najviše komandne i kontrolne strukture Oružanih snaga i Komande načelnika štaba, Kemp Dejvid, kontrolni centar vlade i kontrolni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči (Merilend). Ciljevi na zapadnoj obali su Mek Klelan(Kalifornija) - centar za upravljanje strateškim ofanzivnim snagama, i DŽim Krik (država Vašington) - centar za kontrolu nuklearnih snaga.

Prema rečima Vladimira Putina, koje je izneo u svom obraćanju Saveznoj skupštini, hipersonična raketa Cirkon, koja se kreće morskim putem, stvorena u Rusiji i imaće brzinu od 9 maha i domet od više hiljada kilometara. NJome će biti naoružani brodovi i podmornice.

Ako se dogodi pretnja Rusiji, takvi projektili će pogoditi centre za donošenje odluka u Sjedinjenim Državama, odakle se kontrolišu sistemi protivraketne odbrane u Evropi.

Kao što je poznato, rakete kratkog i srednjeg dometa potencijalno mogu biti razmeštene u raketnim bacačima američkog raketnog odbrambenog sistema u Evropi.

Poenta je da su SAD ranije u okviru stvaranja raketnog odbrambenog sistema u Evropi rasporedile Mk41 u Rumuniji, slični sistemi se koriste u Poljskoj. Ove instalacije su prilagođene za lansiranje Tomahavk krstarećih raketa.

"Ako mi (Rusija), bez uznemiravanja bilo čega i ne uznemiravajući nikoga, jednostavno postavimo naše podmornice sa raketama za lansiranje Cirkona u okeane - četrdeset komada na svakoj podmornici, onda su iste zone dometa odmah na dohvat ruke ruskog hipersoničnog oružja'’m rekao je Putin.

Naši brodovi su izvan ekskluzivne američke ekonomske zone široke 200 milja. 200 milja je 370 kilometara. Postavili smo se tiho na udaljenosti od 400 km od obale. Svi ovi centri za donošenje odluka nisu tako daleko od obale. Recimo još 400. Ukupno 800.

"Cirkon" leti brzinom od 11.000 km na sat. Ako je tako, biće potrebno manje od pet minuta da se pokrije 800 kilometara. Jednačina za učenika trećeg razreda. To je vreme letenja, ”- rečeno je u emisiji" Vesti nedelje ".

Ranije, penzionisani kontraadmiral i heroj Rusije, kandidat tehničkih nauka Svevolod Hmirov, rekao je da brodovi ruske mornarice mogu odmah lansirati oko 40 hipersoničnih Cirkon raketa na centre za odlučivanje Oružanih snaga SAD-a, koji će biti garantovano pogođeni.

Prema njegovim rečima, ako se nosač raketa "Cirkon" nalazi na udaljenosti 500 km od obale, moći će da pogodi objekte u priobalnom pojasu na daljini od najmanje 500 kilometara od obale za pet minuta. U ovom slučaju, sistem protivraketne odbrane će za to vreme imati samo vremena da registruje njihov let, ali neće moći da reaguje.

Zašto Rusija dominira na Bliskom Istoku, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Cirkon

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA