Najnovije

I PAMELA ANDERSON TRAŽI POMOĆ OD PUTINA: Jedino on i Rusija ovo mogu da reše

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mesta Nahotka u regionu Primorski kraj.

Pamela Anderson (Foto: RIA Novosti)

Andersonova, koja je i clanica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit zivotinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa njenim imenom, prenosi Tass.

U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.

"Pišem vam u vezi 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veločanstvena bića i vrati ih u njihove prirosne vode na ruskom dalekom istoku", napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Šta se ta to vreme dešava u Ukrajini, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pamela Anderson lobira u Moskvi za životinje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA