Najnovije

KINEZI PRVI PUT PRIKAZALI SVOJ S-400: Prikazane dve lansirne jedinice 5P85TE2 i radar 96L6E (VIDEO)

Na video materijalu je prikazan raketni sistem S-400 “Trijumf” koji je nedavno isporučen iz Rusije. Ovo je po prvi put da su Kinezi u svojim medijima prikazali elemente ovog sistema.

Kineski S-400 (Fptp_ Jutjub)

Na video materijalu kineske televizije CCTV se vide najmanje dve transportno-lansirne jedinice 5P85TE2, kao i moćna radarska stanica 96L6E za otkrivanje aeordinamičkih i balističkih ciljeva na daljinama i do 400 km.

Podsećamo da je ruski protivvazduhoplovni sistem S-400 „Trijumf“ namenjen za borbu protiv svih savremenih i perspektivnih sredstava vazdušno-kosmičkog oružja. NJegov maksimalni horizontalni domet je oko 400 km (raketa 40N6E), dok po visini deluje i do 35km.

Formacijski, u okviru jednog diviziona se najčešće nalaze 2-3 baterije ovog sistema, sa ukupno 8-12 transportno-lansirnih jedinica. Dakle, jedan divizion u svom sastavu ima 48 raketa spremnih za momentalno dejstvo. Ceo raketni puk hipotetički može da napadne 96 vazdušnih ciljeva neprijatelja, u operativnom borbenom radijusu do 400km.

Nedavno su svoju uspešnu proveru imali sistemi S-400 koji su isporučeni NR Kini.Kineski protivvazduhoplovni divizion opremljen sistemima S-400 „Trijumf“ uspešno je testirao raketu velikog dometa 48N6-E. U uslovima intenzivnog elektronskog ometanja, raketa je pogodila balistički cilj koji se kretao brzinom 3000 m/sek. na daljini od 250km. Tom prilikom vežba je ocenjena visokom ocenom.

Narodna Republika Kina je prvi inostrani ruski vojni partner koji je kupio ove sisteme. Ugovor za nabavku dva pukovska kompleta raketnih sistema S-400 je potpisan 2015.godine. Tri godine kasnije je prvi raketni puk kompletiran i isporučen u ovu zemlju. Ovaj ugovor je obuhvatio i izgradnju ruskog remontnog centra na teritoriji NR Kine koji će servisirati i održavati raketne sisteme S-400, ali i druge tipova ruske borbene tehnike koja se nalazi u sastavu ruske armije. Pored Kine, ugovore oko nabavke raketnih sistema S-400 su sa Rusijom potpisale Turska i Indija, sa tim da se ozbiljni pregovori oko njegove nabavke vode sa Katarom i Saudijskom Arabijom.

Kako biste videli kineski S-400, premotajte snimak na 10:54.

Kako američka okupaciona zona puca po šavovima, pogledajte OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA