Najnovije

POLICAJCI PRETILI SRBIMA: Zapalićemo vam grad!

U Vrbniku na ostvru Krku došlo je do incidenta kada je policajac na zabavi tokom karnevala udario meštanina po glavi staklenom čašom, a posle incidenta njegove kolege zapretile rečima: "Vrbnički Srbi, zapalićemo vam grad".

Vrbnik (Foto: Pixabay)

Policija je potvrdila da se incident dogodio u noći s petka na subotu u Vrbniku, a pokrenuta je i istraga, prenosi "Indeks".

"Prema zasad prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju 'Maškare 2019 Vrbnik' došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske stanice Krk, u to vreme izvan službe", navodi u saopštenju policija.

Lakše telesne povrede su tom prilikom zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policijski službenik, dodaje se u saopštenju.

Jedan od meštana koji je i svedok incidenta, rekao je da na karnevalu nikada pre nije zabeležen nijedan incident, a da sad, zbog istrage u vezi s incidentom koji je, kako tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu da organizuju "završnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku".

On je ispričao i da su u jednom trenutku došla četvorica policajaca, koji su pili i značkama mamili devojke, a onda je jedan od njih, ničim izazvan, razbio čašu o glavu osobe koja je pila za šankom.

"U tom trenutku jedan deo publike uspeva da otera nasilne policijske službenike iz prostora zabave i iz Vrbnika, dok ti sluzbenici: ''Vrbnicki Srbi, doći ćemo i zapalićemo vam grad!''", ispričao je očevidac za Novi list.

Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i oteklina na oku njegovog prijatelja koji je hteo da mu pomogne pokušavajući da ga odbrani, dodao je on.

A kako se za to vreme Šiptari iživljavaju nad Srbima, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Srbi u Vrbniku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA