Najnovije

ONI SU NADJAČALI ZAPAD NA ČELU SA SAD: Pobeda Sirije je pobeda Irana! (VIDEO)

Predsednik Sirije Bašar el-Asad se tokom radne posete Teheranu sastao s liderom Islamske revolucije Ajatolahom Ali Hameneijem i predsednikom Hasanom Rohanijem.

Asad i Hamnei (Foto: SANA)

Sirijski lider je čestitao Hamneiju i prijateljskom iranskom narodu 40. godišnjicu pobede Islamske revolucije, što je primer izgradnje jake države sposobne da ostvari interese svog naroda i brani se od svih vrsta spoljnog uplitanja.

Tokom sastanka razgovarano je o snažnim bratskim odnosima, koji su glavni faktor borbe obe zemlje u suprotstavljanju planovima neprijateljskih država koje žele da ih oslabe i šire haos u celom regionu.

Hamenei je čestitao predsedniku Asadu, sirijskom narodu i njegovoj vojsci na pobedama postignutim u borbi protiv terorizma, i zadao ozbiljan udarac zapadnim i američkim projektima na Bliskom istoku. On mu je ukazao da bude oprezan, jer njihov odgovor na neuspeh može biti opasan.

On je potvrdio da će Iran nastaviti da podržava Siriju do konačne uništenja terorizma, dodajući da su obe zemlje strateški saveznici.

Asad je rekao da postizanje interesa naroda u regionu zahteva od svojih vlada da prestanu da se pokoravaju volji brojnih zapadnih zemalja, posebno Sjedinjenih Država, i da vode uravnoteženu politiku zasnovanu na poštovanju suvereniteta drugih država. Prema njegovim rečima, podnošenje i ispunjavanje zahteva drugih ljudi dovodi do mnogo loših rezultata od nezavisnog odlučivanja.

Strane su naglasile da politika nekih zapadnih država u cilju širenja haosa u regionu neće uticati na odlučnost Sirije i Irana da nastave da štite interese svojih naroda.

Sirijski predsednik se sastao i sa iranskim kolegom Hasanom Rohanijem. Oba lidera su izrazila zadovoljstvo nivoom strateških odnosa u svim sferama.

Predsednik Asad se zahvalio rukovodstvu i narodu Irana na pomoći Siriji tokom rata.

Rohani je je rekao da je iranski narod na strani Sirije u borbi protiv terorizma.

Pobeda Sirije je takođe i pobeda Irana i celog islamskog sveta. Teheran će nastaviti da podržava sirijski narod do potpune eliminacije terorizma, naglasio je on.

Na sastanku su razmotreni napori učinjeni u okviru procesa u Astani, s ciljem okončanja rata protiv Sirije. Rohani je obavestio sirijskog kolegu o poslednjem sastanku šefova zemalja garanta mira u ovom procesu u Sočiju.

Stavovi oba predsednika poklapali su se sa napretkom pregovora u Astani u smislu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Sirije, kao i likvidacije terorizma na celoj njenoj teritoriji.

Predsednici su se složili da nastave koordinaciju na svim nivoima u interesu obe prijateljske zemlje.

Kako opozicija baca molotovljeve koktele na Madurovu gardu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA