Najnovije

OKO MENE SU ODJEKIVALI RAFALI! Dramatična ispovest Milomira Stevanovića na koga su Šiptari pucali kod Kuršumlije!

Milomir Stevanović (45), iz Teslića opisao je dramatičnu situaciju u kojoj se našao u utorak, oko 17 časova, kada su Albanci zapucali. Sve se dogodilo u selu Rastelica, udaljenom dvadesetak kilometara od Kuršumlije, na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom.

Italijanska vojska na Kosmetu (Foto: Jutjub)

- Rafali su odjekivali u mojoj blizini, pa sam uplašen krenuo peške ka Kuršumiji. Došao sam do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do mene. Rekao sam da požure, jer sam bio zabrinut za svoju bezbednost - rekao je Milomir.

Stevanović, koji je izvodio poslova za potrebe preduzeća "Srbijašume", u trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.

Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Alanaca na njegove radnike:

- Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su na 300- 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika.

Inače, pre par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

- I kuća su odneli sve što je vredelo, a iz naše su odneli i lovačku pušku sa municijom - priča jedan od meštana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela.

Pročitajte OVDE kakav se to napad dogodio rano jutros.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Upad ROSU na sever Kosova i hapšenja Srba.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA