Najnovije

ONI SU KIMOVI ČUVARI: Nemaju ime i prezime, samo broj, a zabranjen im je svaki kontakt sa porodicom (VIDEO)

Oni su mnogo više od spektakla jer kada je u pitanju bezbednost njihovog lidera, Severna Koreja ne prepušta ništa slučaju.

Kimovi čuvari (Foto: Jutjub)

Kim DŽong Un je stgao u Vijentam na sastanak sa prvim čovekom SAD Donaldom Trampom, a sa njim je i ovog puta krenuo veliki broj pripadnika obezbeđenja. Ponovo su viđene scene slične onima sa samita dve Koreje u aprilu 2018.

Momci koji trče pored Kimove limuzine i hodaju pored njega deo su Kancelarije 6 centralne partije, poznate kao Glavna kancelarija ađutanata.

Regrutuju se iz Korejske narodne armije, moraju da budu iste visine kao lider, da imaju dobar vid, da dobro gađaju, pucaju iz pištolja i bave se borilačkim veštinama. Kimovo lično obezbeđenje deo je Vrhovne garde koja štiti vladajuću porodicu Severne Koreje decenijama unazad.

NJegovi telohranitelji biraju se po fizičkim sposobnostima i borilačkim i vojnim veštinama, a kandidati se pronalaze u srednjim školama. Oni ne smeju da imaju nikakve ožiljke na licu i moraju imati proporcionalno građeno telo, a proverava im se porodična istorija kao i partijska odanost. Ako ih izaberu, mladići dobijaju identifikacioni broj, ostali lični podaci im se brišu te im se zabranjuje bilo kakav dalji kontakt sa porodicom.

U kampovima za obuku provode dve godine, gde marširaju 25 kilometara, treniraju tekvondo, stražare i uče taktike potrebne za vreme posebnih operacija.

Prema zvaničnoj istoriji, ova garda je učestvovala u Korejskom ratu, a njene jedinice su izrodile čak 72 "heroja rada" i 28 "heroja republike". Kim DŽong-il je reorganizovao gardu tako što je otpustio više desetine oficira i proširio svoju grupu privatnih telohranitelja za 200 ljudi i nazvao ih "Jedinica 2.16".

Garda je podeljena na šest odeljenja, tri borbene garde, nekoliko odeljenja telohranitelja i jedan građevinski bataljon. Jedinica ima između 95.000 i 120.000 zaposlenih. Pretpostavlja se da Kim ima svoju ličnu gardu za zaštitu.

Komanda garde ima kampove širom zemlje, obično blizu zvaničnih rezidencija i ima jako uporište u Pjongjangu.

Garda nadgleda vojne i partijske ličnosti da bi osigurala bezbednost porodice Kim DŽong-una. Ove jedinice koriste i artiljerijska i oklopna vozila da bi zaštitili rukovodstvo zemlje.

Li Jang Guk bio je telohranitelj Kim DŽong-ila punih deset godina uoči sastanka samita dve Koreje u aprilu prošle godine za Si-En-En ispričao je kako treninzi i kampovi uključuju i ideološko ''ispiranje mozga''.

"Učili su nas da je Kim DŽong-il bog i da je jedini razlog zbog koje sam rođen taj da štitim vođu" - ispričao je tada on.

Prvi put u istoriji SAD okeani im nisu saveznici, nego klopke gde vrebaju Rusi. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA