Najnovije

SAM JE KRENUO NA DŽIHADISTE I POKAZAO ČAST RUSKOG OFICIRA: Počast najvećem heroju našeg doba (VIDEO)

Svečano otvaranje biste junaka Rusije, pilota Romana Filipova, održano je na teritoriji jurišnog vazduhoplovnog puka Istočne vojne oblasti u selu Černigovka, Primorski kraj.

Heroj Rusije Roman Filipov (Foto: RIA Novosti)

Spomenik su otvorili komandant 11. armije Vazduhoplovstva i PVO Istočne vojne oblasti Vladimir Kravčenko, komandant jedinice i guverner regiona, nakon čega su učesnici položili vence i cveće. U njegovu čast cveće su položili mladi Junarmejci i učenici patriotskih klubova.

Na kraju memorijalnog skupa, osoblje vazdušnog puka je marširalo u svečanom maršu.

Potom je održan svečani let Su-25SM, Su-24, MiG-31BM, Su-35 i Ka-52 helikoptera preko aerodroma, a akrobatski tim Sokolova Rusije pokazao je akrobacije za sve okupljene.

Major Roman Filipov poginuo je 3. februara 2018. godine u Siriji dok je obavljao svoju službenu dužnost. Prilikom preleta de-eskalacijske zone u pokrajini Idlib, avion Su-25, koji je kontrolisao pilot, oboren je od strane ilegalnih terorističkih bandi. Major Filipov se katapultirao i sleteo na teritoriju pod kontrolom militanata. Pilot je vodio sam bitku protiv višestruko brojnijih neprijatelja, a kada se neprijatelj približio minimalnoj udaljenosti, razneo se granatom.

Kuda Nemci hoće da premeste ruske rakete, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA