Najnovije

OZBILJNA MODERNIZACIJA RADARA: Ruski naučnici podižu 96K6 „Pancir-S1“ na još viši nivo

Sveruski naučno-istraživački institut radarske tehnike (VNIIRT) je započeo projekat modernizacije radarsko kompleksa koji se nalazi u sastavu hibridnog raketno-topovskog sistema „Pancir-S1“. Osnovni zadatak ovog projekta modernizacije je povećavanje sposobnosti otkrivanja i zahvata tipičnih i atipičnih modela bespilotnih letelica koje se nalaze u naoružanju savremenih armija.

Pancir S (Foto: Jutjub)

„Želimo da naglasimo da se radarsko-osmatračka stanica koja se nalazi u sastavu kompleksa 96K6 „Pancir-S1“ može upotrebljavati u različitom okruženju, od pustinje pa do terena koji se nalaze tik uz obalu mora. To je jedna od osobenosti ovog sistema“- naglasio je načelnik vojske koja upravlja radarskom komponentom VKS u Siriji, general Andrej Koban.

Nedavno je ruska državna korporacija ROSTEH najavila modernizaciju ovog kompleksa, posebno kada je u pitanju proširenje liste koja sadrži tipove i vrstu vazdušnih ciljeva sa kojim će se ovaj kompleks uspešno boriti. Jedan od direktora u ovom korporaciji Sergej Abramov je istakao da će biti realizovana ozbiljna tehnička poboljšanja koja će omogućiti „Panciru“ da se veoma efikasno bori protiv minijaturnih manevrišućih ciljeva, koji u stvari predstavljaju bespilotne letelice.

96K6 „Pancir S1” je protivvazduhoplovni hibridni raketno-topovski sistem kratkog dometa namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada, u svim meteo uslovima bez obira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu. Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20km/ visini 15km, dok topovima pokriva daljinu do 5000 metara. Topovi dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva.

Islamska država ima novi zadatak, prodor u Srednju Aziju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA