Najnovije

Srpska desnica osuđuje pretnje koje su upućene sinu Aleksandra Vučića

Srpska desnica saopštila je da sa gnušanjem osuđuje grozne pretnje koje su upućene mladom Danilu Vučiću, najstarijem sinu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, i javno zahteva od nadležnih organa da urgentno reaguju i u skladu sa zakonom kazne osobu koja poziva na pomenuto krivično delo>

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- Pristalice tzv. Saveza za Srbiju su poput nacista 1941. godine na Terazije doneli vešala, a tome već duže vreme prethode česti pozivi na linč i ubistva, svima onima koji se ne slažu sa njihovim stavovima. Đilasovi i Jeremićevi puleni su uputili otvorenu pretnju Danilu Vučiću. Osoba koja se potpisuje kao izvesni Saša Milošević je uz pismenu podršku svojih istomišljenika sa protesta javno pozvao na vešanje mladog Danila, a na društvenoj mreži Fejsbuk je pritom postavio svoje slike sa automatskim oružjem, aludirajući da će na taj način da se obračuna sa svima koji ne misle poput njega – saopštava ovaj pokret.

Srpska desnica u saopštenju ističe da je krajnje nedopustivo da se ikome upućuje pretnja smrću, koja je pre svega krivično delo, otvoren poziv na nasilje.

- Predsednik Republike Srbije Vučić vodi državnu politiku u skladu sa međunarodnim okolnostima i raznim pritiscima sa kojima se svakodnevno suočava, i ta politika nedvosmisleno ima svoje i dobre i loše poteze – saopštava Srpska desnica.

- Danila poznajem 10. godina. Ovaj mladi momak je veliki Srbin, bio je aktivni pristalica Pokreta 1389 kad je to bilo najteže, znam i da je podržavao ostale, onomad, aktivne desničarske pokrete, u onim vremenima kada je to naglašavam bilo najteže, kada su nacionalisti bili progonjeni i satanizovani sistematski od strane žutog kartela. Danilo je slobodno mogu reći: pravi nacionalista, srpski rodoljub, iskreni patriota, koji lično oseća nacionalizam kao ideju, što podrazumeva mnogo tvrđu od politke koju vodi njegov otac – rekao je Miša Vacić, predsednik Srpske desnice, ističući da je Danilo bio na Kosovu i Metohiji više puta, nego što Kosovo pak i kao reč spominju svi “drugosrbijanci”, koji sebi dozvoljavaju da izgovaraju njegovo ime, ovi što subotom protestuju.

Srpska desnica poručuje da nema ništa protiv građanskih protesta koji su legitimni, ali se otvoreno suprostavljamo svakoj pretnji koja je upućena jednom detetu, protiv uvreda koje trpe novinarke i žene na javnim funkcijama.

Srpska desnica zahteva od države da konačno reaguje.

- Tražimo da ovaj i svi prethodni slučajevi ne ostanu samo na saopštenjima koja potpisuju partijski funkcioneri. Tražimo da se postupi drugačije od primera iz slučaja Đorđa Višekrune, koji je priveden, pa pušten. Zahtevamo da svi počinioci budu procesuirani i osuđeni. Javnost podsećamo: da je neko kojim slučajem za vreme ,,demokrata“ pretio deci Borisa Tadića – taj bi bio uhapšen zajedno sa članovima porodice, sve do devetog kolena i javno proglašen državnim neprijateljom. Apelujemo na državu i pravosudne organe da hitno reaguje tako što će svi krivci biti uhapšeni, i da nijedno dete u Srbiji, nijedna žena, više ne budu predmet bolesnih umova sa kojima se nažalost susrećemo. Zakon mora biti jednak za sve. Zatvor mora da bude mesto gde će završti svi koji se usude da upute pretnju. Srbija je zemlja koja ne trpi nasilje ni u kom obliku – zaključuju u Srpskoj desnici.

Snimke armije Venecuele kako ide ka granici sa Kolumbijom pogledajte OVDE. Šta kaže Lavrov o povlačenju Amerikanaca iz sporazuma o nuklearnom naoružanju saznajte OVDE.

Izvor: Nacionalist

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Radovan Damjanović o pravoj istoriji Srba.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA