Najnovije

TITOV: Ambasador SAD prešao granice pristojnosti poslavši kompanijama pisma o potencijalnim sankcijama zbog „Severnog toka 2“

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel prešao je granice pristojnosti poslavši nemačkim kompanijama pisma o potencijalnim sankcijama zbog projekta „Severni tok 2“, izjavio je prvi zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Vladimir Titov.

Severni tok (Foto: Ria)

„Incident sa pismima američkog ambasadora u Berlinu, u kojima preti sankcijama, prelazi granice pristojnosti. Svaka čast našim partnerima iz Berlina koji su odmah reagovali na taj demarš. Oni su shvatili da su Sjedinjene Američke Države još jednom pokazale svoju nameru da vode politiku u oblasti energetike, ne obazirući se na interese evropskih partnera“, istakao je Titov u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.

Govoreći o sudbini projekta „Severni tok 2“, Titov je naveo da se on realizuje prema planu.

„Nema sumnje da će taj projekat, koristan za evropski biznis i krajnje potrošače, biti završen. To je stav rukovodstava zemalja i energetskih kompanija koje učestvuju u izgradnji gasovoda“, dodao je visoki diplomata.

Ranije je američki ambasador u Berlinu poslao pismo nizu nemačkih kompanija, u kojem im je poručio da se izlažu „značajnom riziku od sankcija" zbog učešća u realizaciji projekta gasovoda „Severni tok 2“.

Pročitajte OVDE zašto je ostrvo Iturup važno i Rusima i Amerikancima.

Izvor: vostok. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

“Severni tok” je u decembru prošao kroz Švedsku.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA