Najnovije

MADURO OTERAO HUMANITARCE; ''Nećemo jeftin šou''

Kamioni koji prevoze humanitarnu pomoć u hrani, medicinskom materijalu i drugim humanitarnim potrepštinama i dalje čekaju dozvolu venecuelanskog predsednika da uđu u tu zemlju iz Kolumbije. Nikolas Maduro je danas odbio pomoć i naredio vojnicima da spreče kamione da pređu most između Kolumbije i Venecuele, rekavši da humanitarna kriza ne postoji u Venecueli.

Nikolas Maduro (Foto: Jutjub)

Predsednik Venecuele je rekao da humanitarna pomoć koju sponzorišu SAD, a koja se doprema do kolumbijskog pograničnog grada Kukute, "treba da se raspodeli siromašnim kolumbijskim građanima tamo", prenosi Rojters.

Naveo je da neće dozvoliti da se pravi "jeftin šou" sa humanitarnom pomoći da bi se "opravdao državni prevrat".

"Ako želite da pomognete, oslobodite novac koji ste blokirali našoj zemlji. Ukrali su novac, a sada nam nude toalet-papir", rekao je Maduro na konfenrenciji za novinare, prenosi agencija.

Američki Stejt department, koji je obezbedio pomoć, pozvao je venecuelanske bezbednosne snage da dozvole da potrepštine uđu u zemlju.

Portparol generalnog sekretara UN izjavio je u četvrtak da "humanitarna pomoć nikad ne bi trebalo da bude korištena kao politički pion" i da bi njena isporuka trebalo da bude sprovedena "po principima humanosti, neutralnosti, nepristrasnosti i nezavisnosti", prenosi Glas Amerike.

Prvi kamioni humanitarne pomoći za Venecuelu stigli su juče u kolumbijski pogranični grad Kukutu.

Reč je o dva kontejnera od 50 tona i najmanje šest kamiona koji su stigli na taj punkt, gde će zvaničnici pričekati na dalje instrukcije u vezi sa distribucijom hrane i lekova.

A snimak sa kolumbijske granice možete pogledati OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Madurova poruka Amerikancima na srpskom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA