Najnovije

MUŽ DIREKTORKE VINČE UHVAĆEN NA DELU! Tražio mito od kolege! (VIDEO)

Policija je uhapsila su dve osobe zaposlene u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“ zbog sumnje da su zahtevali i primili 4.000 evra u mitu.

Hapšenje osumnjičenog (Foto: Jutjub)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dve osobe zaposlene u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“ zbog postojanja osnova sumnje da su od oštećenog, koji je takođe zaposlen u Institutu, zahtevali i primili 4.000 evra kako bi posredovali da ne bude premešten na drugo radno mesto. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem uhapšeni su odgovorno lice Sektora operative Instituta u Vinči Slavko Karić (37) i rukovodilac u tom Sektoru Branko Spajić (31), navodi se u saopštenju policije. 

Sumnja se da su Karić i Spajić tražili i uzeli novac kako bi posredovali da oštećeni ne bude premešten sa radnog mesta u okviru koga je bio upućen u jednu špeditersku kuću, gde je ostvarivao značajne novčane bonuse. 

Osumnjičeni Spajić uhapšen je prilikom primopredaje novca u jednom tržnom centru u Beogradu. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. 

Kako ministar prosvete nameće direktora škole koga niko neće, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ode Vinča u vazduh

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA